Бизнес-дама от Косово купува Germania Flug

40 прочитания

Швейцарското дъщерно дружество на фалиралата авиокомпания Germania, е погълнато от Albex Aviation, собственост на косовската бизнес-дама Лейла Ибрахими-Салахи, която е и Главен изпълнителен директор на тур-оператора Air Prishtina.

Лейла Ибрахими-Салахи, е сред най-крупните бизнес лидери в Косово и региона.

Лейла Ибрахими-Салахи, е сред най-крупните бизнес лидери в Косово и региона.

От Germania потвърдиха, че Ибрахими-Салахи е придобила 100% от компанията, включително 40%, които бяха собственост на фалиралата авиокомпания. Air Prishtina, която е една от най-големите агенции за самолетни пътувания в Косово и Македония имаше дългосрочен договор с Germania Flug AG. Швейцарската авиокомпания не беше засегната от банкрута на немското дружество по-рано през февруари и продължи обслужването на полетите си.

Germania Flug поддържа флот от три самолета, от които 2 А319 и един А321. Компанията има поръчани и три А320нео, които трябва да бъдат доставени през следващата година.

Засега не е известна съдбата на другото дъщерно дружество на Germania, българската Bulgarian Eagle, която също не би трябвало да е засегната от банкрута, но двата й самолета са арестувани, а полетите са прекратени за неопределено време.

снимки: Germania Flug, Air Prishtina

Свързани теми

Предишна публикация
И Холандия с държавен дял в Air France-KLM
Следваща публикация
Air Baltic се разделя с Боинг 737 по-рано от очакваното
40 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню