Saab предложи да прави Грипен в Индия

136 прочитания

Шведският производител, който иска да доставя изтребители на ВВС на Индия обяви, че може да направи повечето в завод в южната част на страната.

Saab е в конкуренция с Boeing, Lockheed Martin, Dassault за 110 изтребителя за индийската армия.

Сделката може да стигне до 15 милиарда щатски долара.

Saab предлага да произведе 96 от общо 114 самолета, които иска да продаде на Индия, съобщи компанията по време на авиосалона Aero India 2019 в Бенгалуру.

Шведската компания продължава да напредва с програмата Gripen E и очаква серийното производство да започне тази година, каза главният изпълнителен директор Хакар Буске в края на миналата седмица. Според Буске програмата е напреднала „в първата седмица на януари”.

Saab има договор за 60 самолета от новото поколение изтребител за шведските ВВС и 36 самолета E/F в партньорство с Embraer за Бразилия.

Saab отчете по-голяма от очакваната оперативна печалба за последното тримесечие на 2018 и повиши прогнозата си за продажби и печалба за 2019.

На 25 януари Saab направи оферта Gripen E за швейцарската армия – опция за 30 и 40 нови изтребители, които да сменят старите F-18 и F-5 срещу 100% участие на индустрията на Швейцария.

 

 

Снимка: SAAB

Свързани теми

Предишна публикация
F-16 за Индия става F-21
Следваща публикация
Преговорите за F-16 започват
136 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню