Saab предложи да прави Грипен в Индия

2 прочитания

Шведският производител, който иска да доставя изтребители на ВВС на Индия обяви, че може да направи повечето в завод в южната част на страната.

Saab е в конкуренция с Boeing, Lockheed Martin, Dassault за 110 изтребителя за индийската армия.

Сделката може да стигне до 15 милиарда щатски долара.

Saab предлага да произведе 96 от общо 114 самолета, които иска да продаде на Индия, съобщи компанията по време на авиосалона Aero India 2019 в Бенгалуру.

Шведската компания продължава да напредва с програмата Gripen E и очаква серийното производство да започне тази година, каза главният изпълнителен директор Хакар Буске в края на миналата седмица. Според Буске програмата е напреднала „в първата седмица на януари”.

Saab има договор за 60 самолета от новото поколение изтребител за шведските ВВС и 36 самолета E/F в партньорство с Embraer за Бразилия.

Saab отчете по-голяма от очакваната оперативна печалба за последното тримесечие на 2018 и повиши прогнозата си за продажби и печалба за 2019.

На 25 януари Saab направи оферта Gripen E за швейцарската армия – опция за 30 и 40 нови изтребители, които да сменят старите F-18 и F-5 срещу 100% участие на индустрията на Швейцария.

 

 

Снимка: SAAB

Свързани теми

Предишна публикация
F-16 за Индия става F-21
Следваща публикация
Преговорите за F-16 започват
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Embraer продаде над 300 E-Jets

Бразилският самолетостроител Ембраер сключи сделки за над 300 нови самолети на стойност над $15 милиарда…

S7 Technics ще обслужва Boeing 737 Max

Новосибирската компания Сибир Техник, който работи под бранда S7 Technics стана първия руски оператор, одобрен…

TAP Portugal рестартира полетите

Португалският национален превозвач TAP Air Portugal обяви подновяването на операциите си, въпреки продължаващото развитие на…
Меню