Съдът блокира сливането на Boeing и Embraer

7 прочитания

Бразилски съд в Сао Пауло блокира споразумението за сливане между американския гигант Boeing Co. и бразилския самолетостроител Embraer SA. Първоначално решението е валидно до края на текущата 2018 година и в резултат от обжалване на сделката от страна на бразилската Работническа партия.

Според условията на постигнатото споразумение, Boeing ще държи 80% от бъдещия джойнт-венчър, а бразилската компания останалите 20%. Съдията обаче, е спрял всякакви решения от страна на Ембраер, свързани с прехвърлянето на гражданската дивизия на компанията под контрола на трети страни.

Embraer E2 е новото поколение на изключително популярното регионално семейство E-Jets. Този Е190-Е2 наскоро завърши световната си обиколка по представяне на новите модели.

Embraer E2 е новото поколение на изключително популярното регионално семейство E-Jets.
Този Е190-Е2 наскоро завърши световната си обиколка по представяне на новите модели.

В мотивите на съда се казва, че сделката е блокирана, за да се предотвратят всякакви търговски действия от страна на двете компании преди встъпването в длъжност на новата администрация на новоизбрания президент Болсонаро.

Споразумението за формиране на джойнт-венчъра между подразделенията за граждански самолети на двете компании беше подписано през юли, като сделката се оценява на 4.75 милиарда долара.

Новите Е2-Jets вече се популяризират, като Shark Jets заради забележителната окраска на тестовия Е-190

Новите Е2-Jets вече се популяризират, като Shark Jets заради забележителната окраска на тестовия Е-190

Ембраер е третия по големина световен производител на самолети и лидер на пазара за регионални джетове. По-рано тази година основният му конкурент, канадската Bombardier продаде мажоритарния дял от своето подразделение за гражданска авиация на европейския консорциум Еърбъс. В резултат от сделката Еърбъс преименува CSeries семейството на А220 и засили продажбите на модела по света.

снимки: Embraer

Свързани теми

Предишна публикация
IATA е оптимист за 2019
Следваща публикация
Wizzair с втори самолет във Варна от юли 2019
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

S7 Technics ще обслужва Boeing 737 Max

Новосибирската компания Сибир Техник, който работи под бранда S7 Technics стана първия руски оператор, одобрен…

Предстоящо на 12 април 2019

За Деня на авиацията и космонавтиката 12 април 2019 няколко летища в България организират празници…
Меню