JAL обмисля полети до Източна Европа

141 прочитания

JAL – Japan Airlines обмисля обслужването на дестинации в Източна Европа, чрез новосъздадената си нискоразходна дъщерна авиокомпания, която ще оперира със самолети Boeing 787-8 Dreamliner. Сред споменаваните летища фигурират Чехия, Унгария, Румъния и бивша Югославия, но не и България.

Авиофорум потърси представители на японската авиокомпания, които потвърдиха информацията, както и това, че България не е отговорила на инициираните контакти. Защо ли не сме учудени…

Маршрутите все още се уточняват, но линиите имат за цел да осигурят достъпност до нови дестинации за японски младежи и туристи, които искат да посетят източноевропейските страни с ограничен бюджет. Към момента новата авиокомпания обсъжда дестинации както в Източна Европа, така и в Азия и Северна Америка.

Новият превозвач ще стартира операции през лятото на 2020 година, когато са летните Олимпийски игри в Токио. Първоначално ще се оперира само с два Дриймлайнъра.

От Балканските страни Словения, Хърватия и Сърбия са инициирали контакт с японската страна, включително на междуправителствено ниво. Друга японска авиокомпания – ANA All Nippon Airlines вече преговаря за стартиране на сезонни полети до Хърватия от следващото лято. През миналата година над 70 000 японци са посети Словения и Хърватия, като годишният ръст на посещенията е над 3%.

Сърбия също търси нови възможности за разширяване на мрежата от обслужвани дестинации от летище Никола Тесла в Белград, което наскоро бе дадено на концесия на един от водещите глобални летищни оператори – VINCI Airports. Финализирането на преговорите се очаква до края на годината.

снимка: Japan Airlines

 

Свързани теми

Предишна публикация
Умерен ръст на полетите до Париж
Следваща публикация
Швейцарската SkyWork фалира
141 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Adria Airways купува Etihad Regional

Не е шега! Словенската Adria Airways купи швейцарското подразделение на гиганта от ОАЕ Etihad Airways,…

Delta купи 20% от Latam

Американската авиокомпания разширява пазара си в Латинска Америка със сделката за 1,9 милиарда щатски долара,…

А340, А380: пенсиониране

Virgin Atlantic потвърди, че ще приземи останалия си флот от 5 самолета А340, докато Air…
Меню