Boeing получи първа нова поръчка за MAX

11 прочитания
Полската авиокомпания Enter Air иска да купи още 2 самолета 737 MAX с опция за два допълнителни, съобщи Boeing на 20 август.

Американският авиопроизводител получава първа поръчка за най-енергийно ефективния си модел, откакто той беше приземен по целия свят от март 2019г. заради две катастрофи.

Enter Air 737 MAX 8 (7210) първи полет в Еверет, САЩ

Enter Air 737 MAX 8 (7210) първи полет в Еверет, САЩ

След като направи много подобрения, поискани от регулатора, в края на юни Boeing започна серия тестови полети на МАХ. FAA още не е дала зелена светлина за този модел, затова производителят предупреди, че няма да поднови доставките преди четвъртото тримесечие. Според отчета от 11 август Boeing има 398 анулирани поръчки за МАХ от началото на годината.

Полската чартърна авиокомпания е направила поръчка за 2 самолета от сериите Boeing 737 MAX-8 с опция да придобие още два на по-късен етап. Тя вече притежава два доставени самолета от същата серия МАХ. Президентът на Ентър Еър Гжегож Поланецки обяви, че авиокомпанията е постигнала споразумение с Боинг относно компенсациите за приземяването на максовете и забавените доставки, като ще ги получи разсрочено през следващите две години.

Полският превозвач разполага с общо 24 самолета Боинг 737, като с изключение на двата МАХ-8 всички останали са от серията -800.

Свързани теми

Предишна публикация
EASA и Канада стартират ревалидацията на 737MAX
Следваща публикация
Rolls Royce откри пукнатини в двигателите на A350
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Проектът Sunrise на Qantas

Проектът Sunrise на Qantas тества възможностите за нов стоп полет между JFK и Австралия от…

Boeing и Embraer преговарят за сливане

Американският гигант Boeing е в преговори за придобиване на бразилския производител Embraer. Компаниите очакват решението…

FAA поиска нови проверки на Boeing

Федералната въздухоплавателна администрация в САЩ издаде нова директива, засягаща самолетите Боинг 787 Dreamliner. Директивата за…
Меню