Etihad запазва дяловете си в Air Serbia. Оттегля се от мениджмънта.

59 прочитания

Etihad Airways ще запази миноритарния си дял в сръбския национален превозвач Air Serbia, но ще се оттегли от мениджмънта на авиокомпанията, когато споразумението за съвместно управление изтече на 1 януари 2019. Все още не е ясно какви ще са последиците от този ход, но той със сигурност ще означава оттеглянето на представителите на Etihad от ключови мениджърски позиции. Същото ще се случи и с отделите по управление на приходите и мрежата, които ще се преместят от Абу Даби в Белград през новата година. В момента на много ключови позиции работят служители, назначени от Etihad. Такива са Главният изпълнителен директор на компания, Финансовият директор, Главният оперативен директор и т.н.

Air_Serbia_ATR-72-202_taking_off_from_Belgrade_Airport

Промяната ще се случи в рамките на споразумението за предаване на управлението на авиокомпанията на сръбското правителство, както е записано в договора за частична приватизация на превозвача. Разликата е, че се очакваше това да се случи след поне още 3 години. Компанията от ОАЕ придоби 49% от акциите на дружеството Jat Airways преди 5 години, като междувременно успя да развие мрежата на превозвача повече от десетократно, с инвестиции в нови самолети, маршрути и административни услуги надхвърлящи 300 милиона евро.

Etihad Regional е с основни бази в Женева и Лугано, Швейцария, и притежава 6 50-местни Saab-2000 и четири ATR-72 турбовитлови самолета.

Etihad Regional имаше основни бази в Женева и Лугано, Швейцария, и притежаваше 6 50-местни Saab-2000 и четири ATR-72 турбовитлови самолета.

Освен в Air Serbia, Etihad притежава дялове в Jet Airways (24%), Air Seychelles (40%) и Virgin Australia (20%). В края на миналата година се отърва от инвестициите си в Darwin Airline (Etihad Regional) и Air Berlin, което доведе до фалита на последната.

снимки: Etihad & Air Serbia

Свързани теми

Предишна публикация
Плановете на Ryanair за Lauda Motion
Следваща публикация
А-340 горя на летище Франкфурт
59 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Трети опит за продажба на Jat Tehnika

Сръбското министерство на икономиката обяви трета процедура по събиране на оферти за продажбата на компанията…

Първа поръчка за ACH160

Airbus Helicopters подписа първата поръчка за 4 хеликоптера ACH160 с клиент от Северна Америка, чието…

Mitsubishi купува Bombardier CRJ

Mitsubishi се очаква да обяви финализирането на сделка за придобиване на програмата CRJ от Bombardier…
Меню