Etihad запазва дяловете си в Air Serbia. Оттегля се от мениджмънта.

54 прочитания

Etihad Airways ще запази миноритарния си дял в сръбския национален превозвач Air Serbia, но ще се оттегли от мениджмънта на авиокомпанията, когато споразумението за съвместно управление изтече на 1 януари 2019. Все още не е ясно какви ще са последиците от този ход, но той със сигурност ще означава оттеглянето на представителите на Etihad от ключови мениджърски позиции. Същото ще се случи и с отделите по управление на приходите и мрежата, които ще се преместят от Абу Даби в Белград през новата година. В момента на много ключови позиции работят служители, назначени от Etihad. Такива са Главният изпълнителен директор на компания, Финансовият директор, Главният оперативен директор и т.н.

Air_Serbia_ATR-72-202_taking_off_from_Belgrade_Airport

Промяната ще се случи в рамките на споразумението за предаване на управлението на авиокомпанията на сръбското правителство, както е записано в договора за частична приватизация на превозвача. Разликата е, че се очакваше това да се случи след поне още 3 години. Компанията от ОАЕ придоби 49% от акциите на дружеството Jat Airways преди 5 години, като междувременно успя да развие мрежата на превозвача повече от десетократно, с инвестиции в нови самолети, маршрути и административни услуги надхвърлящи 300 милиона евро.

Etihad Regional е с основни бази в Женева и Лугано, Швейцария, и притежава 6 50-местни Saab-2000 и четири ATR-72 турбовитлови самолета.

Etihad Regional имаше основни бази в Женева и Лугано, Швейцария, и притежаваше 6 50-местни Saab-2000 и четири ATR-72 турбовитлови самолета.

Освен в Air Serbia, Etihad притежава дялове в Jet Airways (24%), Air Seychelles (40%) и Virgin Australia (20%). В края на миналата година се отърва от инвестициите си в Darwin Airline (Etihad Regional) и Air Berlin, което доведе до фалита на последната.

снимки: Etihad & Air Serbia

Свързани теми

Предишна публикация
Плановете на Ryanair за Lauda Motion
Следваща публикация
А-340 горя на летище Франкфурт
54 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Hainan Airlines ще лети до Белград

Най-бързо развиващата се китайска авиокомпания Hainan Airlines получи разрешение за стартиране на полети по маршрута…

Wizz Air направи лоукост в Абу Даби

Най-голямата нискоразходна авиокомпания в Източна Европа, Уизер основа лоукост превозвач в Абу Даби. Това е…
Меню