Boeing отказа поръчки за $20 милиарда за Иран

21 прочитания

Boeing отказа поръчката за самолети за Иран заради санкциите на САЩ, съобщи говорител на компанията.

„Boeing вече не разполага с лиценз за продажби в Иран и няма да доставяме повече самолети“.

Boeing и Airbus бяха сред компаниите, които трябваше да получат разрешения от американското Министерство на финансите да правят бизнес в Иран, след като стриктният контрол на спазването на ембаргото бе облекчен. През май обаче американският президент Доналд Тръмп обяви, че САЩ вече не са част от ядреното споразумение с Иран.

През декември 2016 Boeing обяви договор за продажба на 80 самолета, оценени на 16,6 милиарда щатски долара за Iran Air. Компанията обяви договор и през април 2017 за 30 Boeing 737Max за 3 милиарда долара за Iran Aseman Airlines с опция за още 30.

В края на май бе АФП съобщи, че General Electric спира да работи с Иран от 4 ноември и ще изпълни 180-дневния срок, определен от администрацията на Тръмп да се изтегли от страната.

Снимка: Авиофорум.

Свързани теми

Предишна публикация
Tarom продължава да е на червено
Следваща публикация
Продават се два A380 на части
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Embraer подписа договора с Boeing

Бразилският авиоконструктор Embraer подписа договора за продажба на гражданските операции с американската компания Boeing. Embraer…

Boeing трябва да провери 737 NG

Американската Федерална авиационна администрация /FAA/ нареди на производителя да провери за пукнатини най-използваните самолети от…

Embraer продаде над 300 E-Jets

Бразилският самолетостроител Ембраер сключи сделки за над 300 нови самолети на стойност над $15 милиарда…
Меню