IATA: Никога не е било по-евтино да се лети

54 прочитания

Генералният директор на IATA Александър де Жуниак каза, че последните данни за търсене на авиотранспорт показват силната позиция на индустрията. Най-новите данни за ръст на годишна база показват силно увеличение на трафика. Търсенето се увеличи с 8% за ноември 2017 в сравнение със същия месец на 2016. Това е най-силното търсене от пет месеца, по данни на IATA.

„Пътниците не само имат повече избор при пътуване, но и реалните разходи за пътуване никога не са били по-ниски”, казва Жуниак.

Азия

Азиатско-Тихоокеанските превозвачи обявиха най-силен ръст от 11,3%. Глобалният капацитет се увеличи с 6,3%, а факторът на затоварване, който показва колко от местата на борда са заети при полет, се повиши с 1,2% до 80,2%. „Авиоиндустрията е в добра позиция в началото на 2018”, каза Жуниак. „Силното търсене през ноември й даде подем”.

Европа

Отворената за конкуренция Европа и високите регулаторни разходи означават, че в региона възможностите за осигуряване на голямо затоварване са най-големи. Но засилването на икономиката и умерения ръст в обявените графици подкрепя подобряването на финансовите резултати на авиокомпаниите. За Европа IATA прогнозира 9,99 щатски долара нетна печалба от пътник преди облагане с данъци. Най-висок е този показател за Северна Америка – 16,67 щатски долара. За Азия – 5,52 щатски долара. Латинска Америка – 3 щатски долара. Близък изток – 2,65 щатски долара.

 

Снимка: Авиофорум

Свързани теми

Предишна публикация
А380 – легендата продължава
Следваща публикация
Пътниците искат биометрика
54 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Honda Jet гледа към Китай

Honda Jet очаква да получи сертификат за Китай още в края на тази година, съобщи…
Меню