Възможен пробив в търсенето на MH370

38 прочитания

Нови данни, получени от френски спътници, по всяка вероятност показват с доста голяма точност мястото, на което се е разбил злополучният полет MH370 на Malaysia Airlines преди около 1260 дни. Изненадващата информация разпространи австралийското бюро за разследване на транспортни произшествия /ATSB/, в която мястото се определя с невероятна за размерите на Индийския океан точност – около половината от площта на Мелбърн. В доклада на ATSB локацията е посочена с безпрецедентна доза сигурност и точност, на около половината разстояние между Австралия и Мадагаскар с координати 35.6°S, 92.8°E. Въпреки новите данни, австралийското правителство, което имаше водеща роля в мисията по издирването на останките от самолета, която беше прекратена безуспешно през януари, е малко вероятно да я поднови, на база на новата информация.

Новото "най-вероятно" място на крушението на MH370

Новото „най-вероятно“ място на крушението на MH370

В съобщението, цитирано от австралийското издание The Courier Mail се казва още, че данните за новата локация са били обработени от института GeoScience Austrialia на база на сателитни снимки от френски военен спътник, направени непосредствено след изчезването на самолета Боинг 777, на които могат да бъдат разпознати голямо количество отломки с технологичен произход, които не са характерни за океанската повърхност. На снимките са били разпознати 12 обекта, за които със сигурност може да се твърди, че са с човешки произход и още 28, за които няма твърди заключения.

Така изглеждат някои от идентифицираните 12 обекта на повърхността на океана.

Така изглеждат някои от идентифицираните 12 обекта на повърхността на океана.

Предполагаеми отломки от MH370 вече изплуваха на бреговете на остров Реюнион, Мадагаскар и Танзания, като за някои от тях почти със сигурност може да се твърди, че са от злополучния 777. Графиките и посоките на океанските течения в тази част на Индийския океан категорично показват, че именно това са местата, на които биха изплували останки от самолета, а според австралийските следователи, новата предполагаема локация на катастрофата също съвпада с тези данни. Предстои вторичен анализ на подробния доклад на ATSB от представители на Малайзийските власти, американското бюро за разследване на транспортни произшествия NTSB и Боинг, преди да бъдат предприети по-конкретни стъпки по възобновяване на търсенето на останките от самолета.

– по материали от couriermail.com.au и thewestaustralian.com.au

Това е един от откритите отломки на остров Реюнион - флаперон от крилото на 777.

Това е един от откритите отломки на остров Реюнион – флаперон от крилото на 777.

Свързани теми

Предишна публикация
Летище Белград с платформа за спотинг на самолетите
Следваща публикация
Air Berlin е в процедура по несъстоятелност
38 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Неволите на Ryanair

Райънеър навлезе в сериозна оперативна и комуникационна криза, след като на 16 септември превозвачът бе…

Филипините избират Gripen

Правителството на Филипините е на път да вземе решение за придобиване на нови бойни самолети…

Boeing се разколеба за MRO

Директорът на Boeing Дейвид Калхун очаква възстановяването да се забави до 3-5 години, очерта усилията…
Меню