Turkish се мести на новото Летище Истанбул

Photo 2

Turkish Airlines обяви, че прекратява всички полети от летище Ататюрк в Истанбул на 6 април 2019. До тази дата трябва да приключи преместването на националната авиокомпания на новото летище Истанбул, което има амбициите да се превърне в едно от най-големите в света.

Photo 3

Процесът на прехвърляне на всички полети към новото летище стартира на 10 март и ще продължи близо месец и поетапно, като пътниците трябва да се информират предварително за евентуални промени, които процесът може да окаже върху техните полети или последващи пътувания.

Авиокомпанията отлага миграцията към новия терминал вече три пъти, заради логистични проблеми и недовършени работи по новия комплекс. При откриването на първата фаза от новото Летище Истанбул то ще може да обслужва до 24 милиона пътници годишно, а след приключването на всички фази до 2024 над 110 милиона пътници годишно.

Photo 1

Въпреки че първият терминал беше официално открит още през октомври 2018, до момента новият летищен комплекс работи с лимитиран капацитет до изчистване на всички процедури и окончателно приключване на строителните и довършителни работи.

снимки: Turkish Airlines

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.