Boeing ъпгрейдва софтуера на 737 MAX 8 до седмици

12 прочитания

Boeing потвърди официално, че се подготвя мащабен ъпгрейд на софтуера в самолетите от серията 737 MAX 8, само няколко часа, след като Федералната авиационна администрация /FAA/ обяви на 11 март, че подготвя директива за задължителни „промени по дизайна“ на тези самолети през април.

В съобщението на Boeing не се говори за катастрофата с етиопския 737 МАХ във връзка с планирания ъпгрейд, но е известно, че компанията работи по промени в авиониката на тези самолети още след катастрофата в Индонезия със самолет от същия тип на Lion Air в края на октомври 2018. Въпреки това, в съобщението на компанията се изказват съболезнования за жертвите на последния инцидент с полет ЕТ302, при който загинаха 157 души.

Boeing разработва от месеци подобрения в „софтуера за контрол на полета на семейството 737 MAX, които имат за цел да направят един сигурен самолет още по-сигурен.“ Ъпгрейдът ще бъде качен на всички самолети от флота в рамките на следващите няколко седмици.

снимка: Boeing

Свързани теми

Предишна публикация
Turkish се мести на новото Летище Истанбул
Следваща публикация
Спират полетите със 737 MAX
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Mesa поръчва MRJ

Американската регионална авиокомпания Mesa Airlines подписа меморандум за поръчка на 100 Mitsubishi SpaceJetM100 / наричани…

Air Europa ще напусне SkyTeam

Базираната в Мадрид испанска авиокомпания Air Europa ще напусне SkyTeam след придобиването от IAG, съобщи…
Меню