Boeing ъпгрейдва софтуера на 737 MAX 8 до седмици

12 прочитания

Boeing потвърди официално, че се подготвя мащабен ъпгрейд на софтуера в самолетите от серията 737 MAX 8, само няколко часа, след като Федералната авиационна администрация /FAA/ обяви на 11 март, че подготвя директива за задължителни „промени по дизайна“ на тези самолети през април.

В съобщението на Boeing не се говори за катастрофата с етиопския 737 МАХ във връзка с планирания ъпгрейд, но е известно, че компанията работи по промени в авиониката на тези самолети още след катастрофата в Индонезия със самолет от същия тип на Lion Air в края на октомври 2018. Въпреки това, в съобщението на компанията се изказват съболезнования за жертвите на последния инцидент с полет ЕТ302, при който загинаха 157 души.

Boeing разработва от месеци подобрения в „софтуера за контрол на полета на семейството 737 MAX, които имат за цел да направят един сигурен самолет още по-сигурен.“ Ъпгрейдът ще бъде качен на всички самолети от флота в рамките на следващите няколко седмици.

снимка: Boeing

Свързани теми

Предишна публикация
Turkish се мести на новото Летище Истанбул
Следваща публикация
Спират полетите със 737 MAX
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

KLM поръча 35 Embraer E195-E2

Поръчката на 100-годишната холандска авиокомпания е за 2,48 милиарда щатски долара и включва 21 твърди…

FAA глоби Boeing за сензори на 737

Федералната авиационна администрация на САЩ наложи глоба от 19,7 милиона щатски долара глоба на Boeing…

FAA поиска нови проверки на Boeing

Федералната въздухоплавателна администрация в САЩ издаде нова директива, засягаща самолетите Боинг 787 Dreamliner. Директивата за…
Меню