Rose Air отвори MRO база на летище София

RoseAir-hangar4

Българската Rose Air разшири дейността си с ремонт и поддръжка на самолети и отвори първия си хангар в северната част на летище София. Той може да приеме до три А320 или В737 едновременно на трите производствени линии, които ще могат да покриват практически всички видове наземно сервизно обслужване.

Първоначално дейността ще стартира с линейно обслужване тип А за първия постоянен клиент на новата база – унгарската Wizz Air. В бъдеще компанията предвижда да предлага C- и D-чекове, като дейността може да се развие до пълни конверсии на граждански самолети до товарни версии.

RoseAir-hangar15

Rose Air, която лети с два Ан-26 обяви, че една от производствените линии ще стартира работа до няколко дни с първия клиент, Wizz Air. За лоукост превозвача това ще бъде трета ремонтна база в Европа и единствена на Балканите. Първият самолет влиза в хангара на 5 юли 2018. Към момента превозвача ползва подобни бази единствено в Унгария и Полша, а повечето тежки проверки на самолетите в изключително младия им флот /средна възраст 4.5 години/ се извършват по договори към други оператори.

RoseAir-hangar2

Rose Air ще се конкурира с голямата ремонтна база на Lufthansa Technik България в южната част на летище София.

RoseAir-hangar10

Снимки: Авиофорум

 

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.