Историческо дъно за доставките на Boeing

Boeing Corporate Office Chicago

Боинг е доставил само 18 самолета през август 2019, с което със сигурност ще подобри отрицателния рекорд по доставки за последните над 10 години, съобщава Aviation Week.

През август миналата година американският гигант е доставил 64 самолета, а от началото на 2019 едва 276 машини общо от всички модели. За сравнение за същия период на 2018 доставените самолети са 481, което си е огромен спад.

Анализаторите предричат, че Боинг ще успее да достави не повече от 500 самолета за календарната 2019. Също за сравнение, до края на август тази година големият конкурент Еърбъс вече премина границата от 500 доставени машини и очаква да достигне колосалните 900 доставени самолета до края на годината.

Естествено, проблемите на Боинг се дължат главно на приземяването на най-продавания му модел – 737MAX. Полетите спряха през март, а производството беше забавено многократно, най-вече заради липса на място за съхранение на произведените самолети  и неяснота около условията за ресертифициране на модела.

Компанията продължава да държи над 5000 поръчки за проблематичния модел.

Междувременно стана ясно, че е напълно възможно 737MAX да полети отново първо в Северна Америка и доста по-късно в Европа, заради разногласия между Федералната авиационна администрация на САЩ /FAA/ и Европейската агенция за авиационна безопасност /EASA/ около модификациите на модела и потенциалното му ресертифициране.

снимка: Boeing

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

x Close

Последвайте ни във Facebook