Ryanair съкрати зимното разписание. Закрива бази.

Райънеър обяви съкращаване на зимното си разписание с една-трета и закриване на три бази, заради пандемичните ограничения в Европа.

Миналия месец ирландският превозвач намали капацитета си през октомври до около 40% от нормалните операции и сега възнамерява да удължи това съкращение през целия зимен сезон. Ултра-лоу кост превозвачът първоначално се надяваше да оперира с около 60% от капацитета си през 2019 за периода ноември 2020 март 2021, но плановете са променени.

В допълнение на това базите в Корк (ORK), Шанън (SNN) и Тулуза (TLS) ще бъдат затворени през зимата, заедно със значително ограничаване на самолетите, базирани в Австрия, Белгия, Германия, Португалия и Испания.

Райън очаква да поддържа около 65% от мрежата си от маршрути през зимата, но със силно ограничени честоти.

Главният изпълнителен директор Майкъл О’Лиъри каза, че авиокомпанията продължава да настройва гъвкаво графика си, според различните ограничения в Европа, като основната цел е запазване на фактор на затоварване на полетите от около 70%, което да й позволи да поддържа баланс на приходи и разходи и минимизира изразходването на кешовите си резерви.

Въпреки затварянето на трите бази, авиокомпанията ще продължи да поддържа полети до трите дестинации, но по силно ограничен брой маршрути.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

x Close

Последвайте ни във Facebook