Ryanair предупреди, че ще закрива още бази

Ирландската група Ryanair обяви, че планира да закрие още бази в Испания и Италия през следващите месеци, в допълнение към вече обявените закривания в Германия, съобщава Aviation Week.

Най-големият нискоразходен оператор в Европа предупреди, че закриването на бази ще продължи още, ако не бъдат договорени допълнителни намаления на заплатите на екипажите на локално ниво.

На 27 юли авиокомпанията съобщи, че закрива базата си на летище Хан до Франкфурт от 1 ноември, след като германските пилоти отхвърлиха новото споразумение за заплащането в компанията. Ще бъдат закрити и базите на летище Тегел в Берлин и Веезе до Дюселдорф. Дъщерният превозвач Lauda закрива базата в Щутгарт.

Два дни по-късно шефът на борда на дирескторите на Райън, Майкъл О’Лиъри обяви, че закриването на бази и в Италия е неизбежно, като обвини за това бавния напредък на преговорите с профсъюзите и опитите на правителството да наложи заплащане „на нивото на Алиталия, което ще доведе до смехотворно представяне на по-ефективните авиокомпании и летища в страната“.

Райънер възобнови полетите в по-голямата част от мрежата си от 1 юли, след като беше ограничила почти на 100% полетите за три месеца, заради COVID-19. През юли компанията оперира около 40% от маршрутите си, а през август се надява броят да достигне 70%. Средното затоварване на салона обаче остава слабо с едва 47% заети места.

Междувременно Райън обяви и първата си загуба за тримесечие в историята от над 210 милиона евро.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

x Close

Последвайте ни във Facebook