Италия иска Wizzair и Ryanair да свалят таксата за багаж

baggage

Комисията по защита на конкуренцията в Италия поиска в сряда авиокомпаниите Wizzair и Ryanair да се откажат от новата си политика за платен кабинен багаж, която трябва да влезе в сила от 1 ноември 2018г, съобщи ANSA.

Антитръстовата комисия в Рим направи предварително разследване и установи „изискване за допълнителна цена за ръчен багаж /с колелца/, която представлява .. бреме за потребителя, която би трябвало да бъде включена в стандартната цена“.

Искането за плащане на допълнителна такса за основен елемент от договора за въздушен транспорт като ръчния багаж, представлява невярно представяне на реалната цена на билета и не позволява цената да бъде сравнена с цените на други авиокомпании“, се казва в съобщението, цитирано от ANSA.

Затова Ryanair и Wizzair ще трябва да прекратят временно дейността, налагаща плащане на свръхтакса.

Двете авиокомпании трябва да информират италианската антитръстова комисия за мерките, които са въвели, за да изпълнят решението на властите в Италия в срок от пет дни.

 

 

Wizzair обяви промени в багажната си политика и от 1 ноември 2018 иска допълнителна такса от 5 евро за качване в кабината на куфар с колелца.

Първа Ryanair се сети да събира още такси за малки куфари с колелца на 24 август 2018.

ДОПЪЛНЕНИЕ

Wizzair обяви, че има право да въведе таксата. Ryanair ще обжалва решението на антитръстовата комисия в Италия.

Снимка: Авиофорум.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

x Close

Последвайте ни във Facebook