Филипинската Cebu Pacific взима на мокър лизинг A320 от България Еър

2K прочитания

Филипинската авиокомпания Cebu Pacific сключи споразумение за мокър лизинг на два самолета А320сео с българския национален превозвач България Еър, за да посрещне очаквания растеж на търсенето в рамките на пост-пандемичното възстановяване на индустрията в югоизточна Азия, съобщава сингапурското издание PortCalls Asia.

Договорът е за пет месеца в периода януари-май 2024 за обслужване на вътрешния пазар по линията Себу – Давао на база ACMI, за предоставяне на самолетите, екипажи и обслужване.

„Продължаваме да се възползваме от разнообразни възможности за подсилване на флота, в търсене на оперативна устойчивост. Това включва и подписването на споразумението за мокър лизинг с България Еър за пет месеца през 2024,“

се казва в изявлението на Ксандер Лао, Президент и Главен търговски директор на групата CEB, част от която е Cebu Pacific Airlines.

Един от Еърбъсите А320 на Cebu Pacific. Ще е интересно дали ще видим част от окраската на превозвача и върху българските самолети

Целта на компанията е да увеличи флота си до 92 самолета през 2024, като очаква ръст в капацитета на годишна база между 5% и 8%.

CEB e водещата авиационна група във Филипините с полети до над 60 вътрешни и международни дестинации в 14 държави. Авиокомпанията е създадена през 1996 година и стартира полети между базата си на остров Себу и столицата Манила.

Флотът й е съставен от близо 80 самолета, от които 55 Еърбъс и 27 ATR 72-500. От Еърбъсите има А320сео и neo, А321сео и neo и 8 широкофюзелажни А330, от които 3 са от най-новия модел -900.

LZ-FBG на България Еър частично боядисан в една от цветовите схеми на Condor

През летния сезон два от Еърбъсите А320 на България Еър оперираха също на лизиг на германската туристическа авиокомпания Condor, като за момента не е ясно кои точно ще са машините, заминаващи за Филипините.

Към момента България Еър има 5 самолета А320-200 и 1 А319-100 в активния флот.

Свързани теми

Предишна публикация
AnadoluJet се трансформира в AJet с нови самолети и окраска
Следваща публикация
93% спад в консолидираната печалба на Bulgarian Airways Group за деветмесечието
2K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню