Бизнес-джет и Цесна се сблъскаха в полет над летище в Хюстън

152 прочитания

Малък бизнес-джет Hawker H850XP се сблъска при излитане с подобна частна Cessna C510 на летище Уилям Хоби в Хюстън – второто по големина летище в града, съобщава airlive.

От снимките на щетите в задната част на Цесната става ясно, че сблъсъкът в полет е бил значителен. Според летищните власти, двумоторния Hawker е предприел излитане без получено разрешение от писта 22, преди да се вреже в кацащата на пресичащата полоса 13R Cessna C510.

Паркираната след инцидента Cessna C510

По всичко личи, че трагедията се е разминала на косъм, защото ситуацията щеше да изглежда по съвсем различен начин, ако самолетите се бяха ударили директно. Пилотът на Хокър-а е съобщил на кулата, че ударил с лявото полукрило току-що кацналия самолет на пресичащата полоса.

Никой в двата самолета не е пострадал, но това е пореден от серията подобни инциденти на пресичащи се полоси на различни летища в САЩ само в настоящата година. Според FAA те са над 10 само за последните 9 месеца, поради което ще бъдат предприети незабавни мерки за ограничаването им в бъдеще.

Свързани теми

Предишна публикация
A321LR на Titan Airways с аварийно кацане, заради липсващи прозорци
Следваща публикация
Сблъсък между Боинг 737 и 787 на земята в Мадрид
152 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Преговорите за F-16 започват

Министърът на отбраната Красимир Карачаканов е разговарял с производителя Lockheed Martin за детайлите по сделката,…
Меню