Lufthansa подаде официално оферта за ITA Airways

88 прочитания

Германската група Lufthansa AG възнамерява официално да придобие дял в новата италианска национална авиокомпания ITA Airways (AZ). Целта на Луфтханза е първоначално да договори придобиването на миноритарен дял в авиокомпанията сега, а на по-късен етап да изкупи и останалите акции на превозвача, съобщават италианските медии.

Офертата на Луфтханза е подадена днес, 18 януари, в италианското министерство на икономиката и финансите, с което ще бъде подписан и Меморандум за разбирателство по сделката. Последващи преговори ще се провеждат в условията на ексклузивитет, ако и двете страни окончателно подпишат споменатия меморандум.

Последващите преговори ще се фокусират върху структурата на потенциалната мажоритарна инвестиция, търговската и оперативна интеграция на ITA в групата авиокомпании на Луфтханза и реализираните от това синергии. В прессъобщение на германската група се казва, че ако бъде сключено обвързващо споразумение, то ще трябва да бъде потвърдено и от съответните административни и регулаторни органи на двете страни.

Извън домашните си пазари и Съединените Щати, Италия е трети по важност пазар за групата Луфтханза. Важността на Италия както за бизнес, така и за туристически пътувания произлиза от експортно-ориентираната икономика на страната и статутът й на една от най-популярните туристически дестинации в Европа и света.

Настоящите авиокомпании от Lufthansa Aviation Group

В Lufthansa Group към момента влизат германските Lufthansa и Eurowings, австрийската Austrian Airlines, швейцарската Swiss International Airlines и белгийската Brussels Airlines. Групата проявява сериозен интерес и към придобиването на партньора си в Star Alliance – португалската TAP Air Portugal.

Свързани теми

Предишна публикация
Без пътнически полети от Берлин на 25 януари
Следваща публикация
Хеликоптер Airbus H225 катастрофира с ръководството на украинското вътрешно министерство на борда
88 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Turkish отново лети Анкара – Рим

Турската национална авиокомпания пусна директни полети между Анкара и Рим от понеделник, 7 януари 2019…
Меню