Израел забранява влизането на чужденци в страната за 14 дни

55 прочитания

Израел забрани от полунощ на 28 ноември влизането в страната на всички чужденци за 14-дневен период, заради новия щам на Ковид-19, съобщиха местните медии. Това се случва, след като в страната беше потвърден първи случай на по-заразния вариант „Омикрон“ на вируса, който беше засечен първо преди няколко седмици в Южна Африка.

В допълнение властите обмислят използването на пълномащабно видеопроследяване в цялата страна, в опит да се спре разпространението на новия вариант. Действията на израелското правителство са поредните, след като много европейски страни вече забраниха влизането на териториите си на всички пътуващи от южноафриканските държави.

Световната здравна организация изрази „загриженост“ относно по-високите нива на заболеваемост и предаване на новия вариант, но същевременно предупреди държавите да не бързат с налагането на нови ограничителни мерки.

В допълнение, Израел ще налага и задължителна тридневна карантина на всички ваксинирани свои граждани, които се завръщат в страната или 7-дневна за неваксинираните.

Свързани теми

Предишна публикация
Беглец е намерен жив след полет в отсека на колесника на American Airlines
Следваща публикация
Ryanair B737 срещу ято птици в Болоня
55 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню