Breeze Airways поръча още 20 самолета A220-300

115 прочитания

 

Breeze ще има общо 80 самолета с последните 20, които поръча от Airbus на 13 септември 2021г, съобщи производителят. Първата доставка е планирани за 26 октомври тази година и до края на 2021г ще бъдат доставени още 4 самолета за чартърни полети през зимата.

Производителят планира да доставя след това по един самолет месечно за 6,5г.

В завода си в Мобайл, Алабама  Airbus показа новата ливрея на A220 с двигатели на Pratt & Whitney PW1500G, с който Breeze планира да започне да лети напролет. Авиокомпанията свързва малки летища с популярни ваканционни дестинации в САЩ и на къси разстояния в чужбина.

Новата поръчка е за 1,8 милиарда долара.

Самолетът е с каталожна цена 91,5 милиона долара.

Airbus A220 ще даде възможност на Breeze да предлага голяма гъвкавост в програмата си и ниски цени. Самолетът е единствен в категорията 100-150 места. Има 50% по-малко шум и 25% повече енергийна ефективност в сравнение с предишното поколение самолети от категорията.

Досега производителят достави над 170 ербъса А220 на авиокомпании в Азия, Северна Америка, Европа и Африка.

На 18 август новата американска лоукост авиокомпанията Breeze набра 200 милиона щатски долара допълнително финансиране, след първоначалните 100 милиона долара и лети с 13 ембраера от май до 16 летища в САЩ.

Начело на Breeze е ветеранът от авиоиндустрията, основател на пет авиокомпании: Azul, JetBlue, MorrisAir, WestJet и Breeze, Дейвид Нийлман.

През юни Breeze възмути синдикатите на кабинните екипажи в САЩ като реши да наема млади служители само срещу заплащане на учебните им такси, програми за работа за студенти и по подкрепа на заетостта.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing очаква ръст на авиационния пазар до $9 трилиона
Следваща публикация
Россия ще е стартов клиент за новия MC-21
115 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

CAE дава стипендии за жени-пилоти

Канадската компания CAE, най-големият производител на тренажорни системи за гражданската авиация, за втора поредна година…
Меню