Россия ще е стартов клиент за новия MC-21

165 прочитания

Първите търговски полети се очакват през лятото на 2022-ь

Авиокомпания Россия, дъщерна на руския национален превозвач Аерофлот, ще е първият търговски оператор на новия руски пътнически самолет МС-21. Влизането в експлоатация е предвидено за лятото на 2022-а.

Въпреки това превозвачът вече се подготвя за старта, като е започната подготовката на летателни и кабинни екипажи, както и инфраструктурата и логистиката за първите маршрути.

Россия разполага с флот от 67 самолета, от които 10 Боинг 777 -200 и -300. В рамките на програмата за трансформация на Групата Аерофлот обаче, превозвачът ще придобие всички самолети Сухой Суперджет и новите МС-21

В официално съобщение на Россия се казва, че въвеждането на МС-21 е част от стратегията на групата Аерофлот за изграждане на надежден оператор, който разчита предимно на модерни руски самолети. Авиокомпанията е получила уверенията на производителя Иркут, че селтификацията на самолета ще завърши в планирания срок през пролетта на 2022-а. Така самолетът ще може да започне да обслужва планираните маршрути на Россия още през лятото на 2022-а, ако разбира се, няма допълнителни технически пречки.

Първоначалната поръчка на превозвача е за 20 самолета от модела МС-21-300.

Свързани теми

Предишна публикация
Wizzair наема пилоти
Следваща публикация
Air Baltic получи 29-я си А220
165 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню