Българската Dronamics създаде карго авиокомпания с дронове

1K прочитания

...и привлече глобален топ-мениджър в управленския си екип. Компанията възнамерява да изпълнява полети за доставка на същия ден на къси разстояния.

Създадената и базирана в България старт-ъп компания Dronamics регистрира карго авиокомпания за дронове, с която възнамерява да изпълнява полети за доставки в рамките на същия ден с разработения от нея безпилотен апарат Black Swan.

„Черният лебед“ може да превозва до 350 кг товар на разстояние до 2500 км и на до 80% по-ниска цена от всеки самолет, твърдят от Дронамикс. Разработчикът и оператор на големи товарни дронове съобщава, че услугата Dronamics Airlines ще има дъщерни компании в Ирландия, Австралия и Канада, които се разглеждат като световни лидери по отношение на регулациите за безпилотни летателни апарати.

Това, според Дронамикс, ще са и регионите, които ще произведат първите успешни клиентски примери в областта на електронната търговия, фармацията и логистиката за резервни части, подробности за които ще бъдат разкрити по-късно през годината.

В рамките на подготовката си за търговски операции с авиокомпанията, Дронамикс назначи Серхио Оливейра е Силва за Главен оперативен директор, което е и нова за компанията висша административна позиция.

Серхио Оливейра е Силва е с над 25 годишен опит във водещи глобални компании в сферата на авиационните услуги

Той се присъединява към организацията от предишната си длъжност на директор за Азия в глобалната публична компания за авиационни услуги Gama Aviation, като преди това е заемал  ръководни постове в Jet Aviation, Metrojet и NetJets, които са сред световните лидери в индустрията.

Съоснователя на Дронамикс Свилен Рангелов казва: „Това е важна стъпка за нас, като сме въодушевени да посрещнем един от признатите световни таланти в индустрията, който се присъединява към нашата организация, отдадена на каузата да демократизира бизнеса с въздушните пратки. Ще продължим да подсилваме мениджърския си екип, който добавя експертиза в преследването на целта да изпълним първи търговски полет в най-близко бъдеще.“

Като Главен оперативен директор, Е Силва ще отговаря за изграждане на структурата и управлението на бизнеса с авиокомпанията на Дронамикс, разгръщането на мрежата от дронпортове и предстоящата сертификация в рамките на динамично развиващата се регулация на безпилотните системи и полети по света.

Black Swan е флагманът на разработените от Дронамикс безпилотни летателни апарати

Според компанията, това е първата и най-важна крачка в изграждането на глобална инфраструктура за стартирането и поддръжката на карго бизнеса на Дронамикс.

Базираната в София и Лондон компания е създадена през 2014 година от братята Рангелови, единият от които е икономист, а другият авиационен инженер.

Основатели на Дронамикс са братята Константин и Свилен Рангелови

В екипа на компанията влизат експерти по аеронавтика и логистика, като тя е носител на наградата Drone Innovation Award на IATA.

Като частна компания Дронамикс се финансира от водещи предприемачи и лидери в сферата на авиацията, логистиката и технологиите от САЩ, Европа, Африка и Азия, както и от два инвестиционни фонда.

Свързани теми

Предишна публикация
Българската Voyage Air ще лети от Варна до Полша и Украйна
Следваща публикация
Румънската Blue Air получи първия си 737 MAX
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Bulgaria Air и Condor с нов SPA договор

Националният превозвач обяви, че е сключил договор за продажба на билети за полети през Франкфурт…
Меню