Българската Dronamics създаде карго авиокомпания с дронове

1K прочитания

...и привлече глобален топ-мениджър в управленския си екип. Компанията възнамерява да изпълнява полети за доставка на същия ден на къси разстояния.

Създадената и базирана в България старт-ъп компания Dronamics регистрира карго авиокомпания за дронове, с която възнамерява да изпълнява полети за доставки в рамките на същия ден с разработения от нея безпилотен апарат Black Swan.

„Черният лебед“ може да превозва до 350 кг товар на разстояние до 2500 км и на до 80% по-ниска цена от всеки самолет, твърдят от Дронамикс. Разработчикът и оператор на големи товарни дронове съобщава, че услугата Dronamics Airlines ще има дъщерни компании в Ирландия, Австралия и Канада, които се разглеждат като световни лидери по отношение на регулациите за безпилотни летателни апарати.

Това, според Дронамикс, ще са и регионите, които ще произведат първите успешни клиентски примери в областта на електронната търговия, фармацията и логистиката за резервни части, подробности за които ще бъдат разкрити по-късно през годината.

В рамките на подготовката си за търговски операции с авиокомпанията, Дронамикс назначи Серхио Оливейра е Силва за Главен оперативен директор, което е и нова за компанията висша административна позиция.

Серхио Оливейра е Силва е с над 25 годишен опит във водещи глобални компании в сферата на авиационните услуги

Той се присъединява към организацията от предишната си длъжност на директор за Азия в глобалната публична компания за авиационни услуги Gama Aviation, като преди това е заемал  ръководни постове в Jet Aviation, Metrojet и NetJets, които са сред световните лидери в индустрията.

Съоснователя на Дронамикс Свилен Рангелов казва: „Това е важна стъпка за нас, като сме въодушевени да посрещнем един от признатите световни таланти в индустрията, който се присъединява към нашата организация, отдадена на каузата да демократизира бизнеса с въздушните пратки. Ще продължим да подсилваме мениджърския си екип, който добавя експертиза в преследването на целта да изпълним първи търговски полет в най-близко бъдеще.“

Като Главен оперативен директор, Е Силва ще отговаря за изграждане на структурата и управлението на бизнеса с авиокомпанията на Дронамикс, разгръщането на мрежата от дронпортове и предстоящата сертификация в рамките на динамично развиващата се регулация на безпилотните системи и полети по света.

Black Swan е флагманът на разработените от Дронамикс безпилотни летателни апарати

Според компанията, това е първата и най-важна крачка в изграждането на глобална инфраструктура за стартирането и поддръжката на карго бизнеса на Дронамикс.

Базираната в София и Лондон компания е създадена през 2014 година от братята Рангелови, единият от които е икономист, а другият авиационен инженер.

Основатели на Дронамикс са братята Константин и Свилен Рангелови

В екипа на компанията влизат експерти по аеронавтика и логистика, като тя е носител на наградата Drone Innovation Award на IATA.

Като частна компания Дронамикс се финансира от водещи предприемачи и лидери в сферата на авиацията, логистиката и технологиите от САЩ, Европа, Африка и Азия, както и от два инвестиционни фонда.

Свързани теми

Предишна публикация
Румънската Blue Air получи първия си 737 MAX
Следваща публикация
Българската Voyage Air ще лети от Варна до Полша и Украйна
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizzair ще лети София-Ереван

Правителството реши лоукост авиокомпанията Wizzair да изпълнява полетите от София до Ереван от края на…

Amazon Air поръча 11 самолета

Докато други авиокомпании намаляват флота си, Amazon обяви, че купува 11 Boeing 767-300 от Delta…
Меню