Gulfstream G500 с награда за иновации

34 прочитания

Един от най-престижните бизнес-джетове на пазара – G500 на Gulfstream Aerospace – спечели престижна награда за иновации за дизайна и философията на пилотската кабина. Наградата е както за внедряването на новата кокпит философия Symmetry Flight Deck, така и за напредъка в безопасността, който тя осигурява на сегмента в бизнес-джет индустрията.

Отличието е присъдено от Business Intelligence Group, която награждава компанията за нейната визия, креативност и постоянство сред водещите световни коропорации.

Сред иновациите в новия G500 са сайдстик управление с активен контрол, разширено използване на тъчскрийн технологии и оригиналната система на Gulfstream за разширен обхват на полетната информация – Enhanced Flight Vision System. Резултатът от комбинирането на най-модерни технологии в значително подобрената пространствена ориентация на пилотите, подобрена видимост, разширени възможности за комуникация и това, което Gulfstream определя, като „ново ниво на безопасност“, непознато досега в индустрията.

G500_Aerial-678x381

Кабината на G500 е също толкова модернизирана и задоволяваща капризите на пътниците, колкото пилотската кабина е за екипажите на този уникален бизнес-самолет. Разположението на седалките следва футуристичните принципи за ползваемост, комфорт и естетика. В кабината постъпва 100% чист въздух, изключително ниско ниво на шум и система за херметизация, която поддържа височината в кабината на едва 4850 фута /1600 метра/, когато самолетът лети на ешелон 510. Така пътниците достигат до дестинацията си освежени и готови за бизнес.

Пътническата кабина на G500 събира до 19 пътници в наситена конфигурация или 8 в комфортен бизнес салон. Самолетът може да прелети до 9 630км

Пътническата кабина на G500 събира до 19 пътници в наситена конфигурация или 8 в комфортен бизнес салон.
Самолетът може да прелети до 9 630км

Това съвсем не е първата награда за G500. През 2017 самолетът получи наградата на Aviation Week за технологични постижения, а сайдстиковете с активен контрол имат още 4 награди за дизайн от различни организации. Специално разработените седалки на G500 и по-големия му брат G600 спечелиха и престижната награда за комфорт, стил и дизайн на списание Yachts & Aviation.

[foogallery id=“3734″]

снимки: Gulfstream Aerospace

Свързани теми

Предишна публикация
FAA приземи всички Cirrus Vison Jet-ове
Следваща публикация
Първа доставка на Boeing 737 MAX Business Jet
34 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Чехия сменя Mи-24 с Bell

Чехия възнамерява да купи десетина хеликоптера от Bell – осем транспортни и четири бойни –…
Меню