Norwegian Air Shuttle банкрутира

244 прочитания

Авиокомпанията е внесла документи за влизане в процедура по банкрут в няколко европейски държави.

Новината за банкрутирането на Norwegian Air беше съобщена първо от италианските профсъюзи, които са научили, че основната компания NAR Ltd и италианското й подразделение са влезли в процедура по банкрут.

Процедурата е инициирана седмица по-рано, без за това да бъдат информирани професионалните организации в няколко европейски държави, в които компанията има регистрирани дъщерни дружества. Според информацията, процедурата по ликвидация на превозвача Norwegian Air Shuttle (DY) е стартирана на 9 февруари.

Потвърждение на новината дойде и от Испания, която е вторият по големина пазар на норвежката авиокомпания. В края на 2020-а Norwegian Air Shuttle обяви, че прекратява всички интерконтинентални полети, които се изпълняваха от редица държави в Европа, сред които основно Норвегия, Великобритания, Испания, Италия, Белгия и Дания, с флот от самолети Боинг 787.

Тогава авиокомпанията не каза какво планира да прави със самолетите, нито каква ще е съдбата на мрежата й.

Norwegian Air Shuttle е част от Norwegian Air Group, който изпитваше сериозни финансови затруднения още преди началото на пандемията през март 2020, а в края на лятото получи финансова инжекция от близо 200 милиона евро от норвежкото правителство. Въпреки това към началото на февруари авиокомпанията изпълняваше едва 11% от зимното си разписание основно по вътрешни линии в Норвегия.

Свързани теми

Предишна публикация
LATAM Аржентина влиза в ликвидация
Следваща публикация
Wizz базира самолет в Бургас за летния сезон
244 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Adria Airways спря полетите

Словенската Adria Airways прекрати всички полети, считано от вечерта на 23 септември. Превозвачът твърди, че…
Меню