Norwegian Air Shuttle банкрутира

241 прочитания

Авиокомпанията е внесла документи за влизане в процедура по банкрут в няколко европейски държави.

Новината за банкрутирането на Norwegian Air беше съобщена първо от италианските профсъюзи, които са научили, че основната компания NAR Ltd и италианското й подразделение са влезли в процедура по банкрут.

Процедурата е инициирана седмица по-рано, без за това да бъдат информирани професионалните организации в няколко европейски държави, в които компанията има регистрирани дъщерни дружества. Според информацията, процедурата по ликвидация на превозвача Norwegian Air Shuttle (DY) е стартирана на 9 февруари.

Потвърждение на новината дойде и от Испания, която е вторият по големина пазар на норвежката авиокомпания. В края на 2020-а Norwegian Air Shuttle обяви, че прекратява всички интерконтинентални полети, които се изпълняваха от редица държави в Европа, сред които основно Норвегия, Великобритания, Испания, Италия, Белгия и Дания, с флот от самолети Боинг 787.

Тогава авиокомпанията не каза какво планира да прави със самолетите, нито каква ще е съдбата на мрежата й.

Norwegian Air Shuttle е част от Norwegian Air Group, който изпитваше сериозни финансови затруднения още преди началото на пандемията през март 2020, а в края на лятото получи финансова инжекция от близо 200 милиона евро от норвежкото правителство. Въпреки това към началото на февруари авиокомпанията изпълняваше едва 11% от зимното си разписание основно по вътрешни линии в Норвегия.

Свързани теми

Предишна публикация
LATAM Аржентина влиза в ликвидация
Следваща публикация
Wizz базира самолет в Бургас за летния сезон
241 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Air Europa ще напусне SkyTeam

Базираната в Мадрид испанска авиокомпания Air Europa ще напусне SkyTeam след придобиването от IAG, съобщи…

VietJet си поръча 50 самолета А321neo

Виетнамската VietJet направи поръчка за 6,5 милиарда щатски долара като потвърди меморандума, подписан във Фарнбъро…
Меню