Boeing и Rolls Royce преговарят за двигателите на бъдещия NMA

11 прочитания

Боинг и Ролс Ройс са започнали официални преговори относно възможностите за разработване на двигатели за бъдещия проект на американския гигант за Нов Самолет от Среден клас /NMA – New Midsize Airplane/, съобщава The Wall Street Journal.

Британският производител е изразил готовност да се превърне в основен доставчик за Боинг, ако компанията вземе решение за начало на разработката на концептуалния модел. Американският гигант възнамерява да се прицели в пазарната ниша на европейския Airbus A321neo и модификациите му LR и XLR, като разработи наследик на своя 757.

A321XLR е засега най-достойния заместник на изчезващите пътнически Боинг 757

Според Уол Стрийт Джърнъл, разговорите са се фокусирали върху първоначалната концепция за новия самолет и възможностите за задвижването му, въпреки че Боинг все още не се е консултирал с авиокомпаниите и лизингодателите относно проекта.

От друга страна Ролс Ройс и другите производители на двигатели са ключови играчи в подобен проект, особено предвид разработването на нови технологични решения в двигателостроенето, които да дадат конкурентно предимство на бъдещия самолет.

Rolls-Royce Trent1000

След фиаското с Боинг 737 МАХ и глобалната пандемия от COVID-19 американската компания все по-предпазливо говори за плановете си за бъдещето, което може да изглежда много по-различно за гражданската авиация и всъщност да даде предимство на производителя в разработването на принципно нов модел, базиран на устойчива философия за придвижването на бъдещето.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing с очаквано лоши резултати за третото тримесечие
Следваща публикация
Aribus доставиха 1500-ния A330
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing с поръчки за 50 737 MAX

В третия ден на авиосалона в Дубай Boeing записа заявки за 50 самолета 737 MAX.…

FAA глоби Boeing за сензори на 737

Федералната авиационна администрация на САЩ наложи глоба от 19,7 милиона щатски долара глоба на Boeing…
Меню