Boeing и Rolls Royce преговарят за двигателите на бъдещия NMA

48 прочитания

Боинг и Ролс Ройс са започнали официални преговори относно възможностите за разработване на двигатели за бъдещия проект на американския гигант за Нов Самолет от Среден клас /NMA – New Midsize Airplane/, съобщава The Wall Street Journal.

Британският производител е изразил готовност да се превърне в основен доставчик за Боинг, ако компанията вземе решение за начало на разработката на концептуалния модел. Американският гигант възнамерява да се прицели в пазарната ниша на европейския Airbus A321neo и модификациите му LR и XLR, като разработи наследик на своя 757.

A321XLR е засега най-достойния заместник на изчезващите пътнически Боинг 757

Според Уол Стрийт Джърнъл, разговорите са се фокусирали върху първоначалната концепция за новия самолет и възможностите за задвижването му, въпреки че Боинг все още не се е консултирал с авиокомпаниите и лизингодателите относно проекта.

От друга страна Ролс Ройс и другите производители на двигатели са ключови играчи в подобен проект, особено предвид разработването на нови технологични решения в двигателостроенето, които да дадат конкурентно предимство на бъдещия самолет.

Rolls-Royce Trent1000

След фиаското с Боинг 737 МАХ и глобалната пандемия от COVID-19 американската компания все по-предпазливо говори за плановете си за бъдещето, което може да изглежда много по-различно за гражданската авиация и всъщност да даде предимство на производителя в разработването на принципно нов модел, базиран на устойчива философия за придвижването на бъдещето.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing с очаквано лоши резултати за третото тримесечие
Следваща публикация
Aribus доставиха 1500-ния A330
48 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Авиомоделизъм в Доброглед

Авиомоделисти от цяла България се събраха на първото рода си изложение край Варна на 18…
Меню