Германия спира тестовете на летищата, връща карантината

20 прочитания
Германия обяви, че от 15 септември променя политиката си на тестване на пътниците от рискови страни за COVID-19 и връща изискването за 14-дневна карантина, съобщава Cirium.

/обновена: 31.8.20 – 18:30/

Въпреки учудването и недоволството на авиокомпаниите представител на германското министерство на здравеопазването е потвърдил, че страната се връща към „дългосрочните ограничения, заради пандемията“, които ще бъдат наложени след края на лятото. По неговите думи, тестването се е наложило като временна мярка, за да предотврати налагането на карантини на завръщащите се от чужбина германци. Това обаче няма да е наложително след края на летния сезон на отпуските.

Междувременно от Германската асоциация на авиационната индустрия определиха решението, като „горчива пречка“ и призоваха федералното правителство да размисли.

От асоциацията призоваха властите да намерят начин за използване на наличния капацитет за тестване по-ефективно, като според тях цялостното разпускане на тестовата инфраструктура ще е най-грешното решение.

Германски и световни авиокомпании, сред които Lufthansa, United Airlines, IAG, American Airlines, TUI Group и други отново призоваха германското правителство, ЕС и американските власти да договорят съвместни координирани действия по отношение ограниченията за пътуване, които са най-сериозната пречка пред възстановяването на трафика и авиационната индустрия.

По отношение на България, областите Благоевград и Добрич са включени в списъка на рисковите територии за влизане в Германия, считано от 7 август 2020. Пълна информация за рестрикциите можете да намерите на сайта на германското здравно министерство: https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisende/faq-tests-entering-germany.html

Свързани теми

Предишна публикация
Исторически първи полет между Израел и ОАЕ
Следваща публикация
8 Боинга 787 приземени, заради структурни проблеми
20 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Тайпе обмисля нови изтребители

Тайван обмисля покупка на неназован брой американски изтребители, за да повиши отбранителните си способности спрямо…

Boeing се разколеба за MRO

Директорът на Boeing Дейвид Калхун очаква възстановяването да се забави до 3-5 години, очерта усилията…
Меню