Германия спира тестовете на летищата, връща карантината

20 прочитания
Германия обяви, че от 15 септември променя политиката си на тестване на пътниците от рискови страни за COVID-19 и връща изискването за 14-дневна карантина, съобщава Cirium.

/обновена: 31.8.20 – 18:30/

Въпреки учудването и недоволството на авиокомпаниите представител на германското министерство на здравеопазването е потвърдил, че страната се връща към „дългосрочните ограничения, заради пандемията“, които ще бъдат наложени след края на лятото. По неговите думи, тестването се е наложило като временна мярка, за да предотврати налагането на карантини на завръщащите се от чужбина германци. Това обаче няма да е наложително след края на летния сезон на отпуските.

Междувременно от Германската асоциация на авиационната индустрия определиха решението, като „горчива пречка“ и призоваха федералното правителство да размисли.

От асоциацията призоваха властите да намерят начин за използване на наличния капацитет за тестване по-ефективно, като според тях цялостното разпускане на тестовата инфраструктура ще е най-грешното решение.

Германски и световни авиокомпании, сред които Lufthansa, United Airlines, IAG, American Airlines, TUI Group и други отново призоваха германското правителство, ЕС и американските власти да договорят съвместни координирани действия по отношение ограниченията за пътуване, които са най-сериозната пречка пред възстановяването на трафика и авиационната индустрия.

По отношение на България, областите Благоевград и Добрич са включени в списъка на рисковите територии за влизане в Германия, считано от 7 август 2020. Пълна информация за рестрикциите можете да намерите на сайта на германското здравно министерство: https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisende/faq-tests-entering-germany.html

Свързани теми

Предишна публикация
Исторически първи полет между Израел и ОАЕ
Следваща публикация
8 Боинга 787 приземени, заради структурни проблеми
20 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

China Southern напуска SkyTeam

Най-голямата авиокомпания в Азия China Southern иска да излезе от SkyTeam, алиансът, основан от Air…
Меню