IATA очаква $84 милиарда загуби за авиокомпаниите през 2020

1 прочитания

IATA поднови прогнозата си за годината и обяви, че очакваната загуба за индустрията ще бъде по 38 долара на пътник по-малко от 2019г.

След като в момента повечето самолети по света са паркирани на летищата, каза IATA, приходите тази година вероятно ще паднат до 419 милиарда щатски долара от 838 милиарда през миналата, каза директорът на асоциацията Александър де Жуниак, цитиран от Ройтерс.

За 2021г IATA очаква до 100 милиарда долара загуби. Това ще се дължи на възстановяване на трафика и на намаляването на цените на билетите от авиокомпаниите.

Европа

За Европа IATA очаква 21,5 милиарда долара загуби, 42,9% спад на капацитета и 56,4% спад на търсенето.

В бележка към прогнозата се пояснява, че „постепенното отваряне на полетите в Европа има потенциала да подкрепи възстановяването, ако се избягват карантинните мерки /имайки предвид Велкобритания, която от 8 юни въведе задължителни 2 седмици самоизолация за всички пристигащи/. Условията, с които са обвързани държавните помощи, особено за целите на екологията, ще трябва внимателно да се управляват, за да се избегнат нежелателни последици като нарушена конкуренция”, написа IATA на 9 юни.

Регионална прогноза 2020г на IATA, 9 юни 2020г

Регионална прогноза 2020г на IATA, 9 юни 2020г

Карго

Товарните въздушни превози, сравнително малък дял от общия бизнес, носи известно облекчение, след като масовото приземяване на самолети се очаква да вдигне цените до 30% нагоре, обяви IATA.

Свързани теми

Предишна публикация
Lufthansa Technik тества дълготраен вируцид за самолетни кабини
Следваща публикация
EasyJet съкращава флота и 4500 работни места
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Amazon Air събира екип в Лайпциг

Авиокомпанията на лидера в онлайн търговията Amazon обяви, че оптимизира операциите си на летището Лайпциг-Хале…

Новата визия на SAS

SAS – Scandinavian Airline System показа новата ливрея на авиокомпанията на специално събитие в Копенхаген…

Airbus успешно стартира Bartolomeo

Новата изследователска платформа Бартоломео, предназначена за Международната космическа станция, беше успешно изстреляна от Кейп Канаверал във…

Boeing спря работа в района на Сиатъл

Американският гигант в аерокосмическата индустрия обяви двуседмично спиране на производството в района на Сиатъл заради…
Меню