FAA предупреди срещу приема на хлорохин от пилоти

36 прочитания

Американският авиационен регулатор обяви, че пилотите в гражданските авикомпании, които са вземали двете лекарства, за които президентът Доналд Тръмп написа, че са подходящи срещу коронавируса, няма да имат право да летят.

Президентът на САЩ няколко пъти каза, че е оптимист за възможността за две лекарства срещу малария, хлорохин и хидрохлорохин да се използват за лечение на Covid-19, но FAA обяви, че пилотите трябва да се въздържат от тях, докато не бъдат направени повече тестове.

„В момента няма задоволителни научни доказателства, че използването на тези медикаменти намалява тежестта при заболяване от коронавирус”, каза Пени Джованети, директор на Медицинския отдел на FAA за The Hill.

„Няма доказателство, че тези лекарства спират заразяването с Covid-19”.

FAA внимателно следи здравето на пилотите, не само уменията им да управляват самолети.

От години двете лекарства са в списъка на регулатора заедно с други вещества, които FAA е обявила за забранени за екипажите в кокпита, или защото могат да се отразят на работата на пилотите, или защото се смятат за риск за здравето.

Пилотите могат да вземат хидрохлорохин в малки дози за лечение на артрит, казва FAA. Като цяло обаче пилоти, които са приемали лекарството, нямат право да летят 48ч. след това.

 

Свързани теми

Предишна публикация
IATA: Авиокомпаниите ще загубят над половината от приходите си за 2020
Следваща публикация
Ефектът от COVID19 върху пилотската професия
36 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Т-7А Red Hawk мина CDR тест

Boeing и ВВС на САЩ успешно приключиха критичния преглед на дизайна /CDR/ за Т-7А Red…
Меню