Latecoere смени директорите на групата

60 прочитания

Генералната директорка на Latecoere Яник Асуад бе сменена начело на Latecoere от Филип Суош на 18 март 2020г. Компанията, която е доставчик на Airbus и Boeing от първо ниво промени административния и изпълнителен съвет след като мина под контрола на американската инвестиционна фирма Searchlight през декември 2019г.

Френската преса пише, че смяната на Асуад е предизвикала всеобща изненада.

Британецът Филип Суош е работил 12г. в Airbus и е напуснал компанията, когато е бил начело на производството на крила. През 2007г. влиза в британския производител на авиационно и автомобилно оборудване GKN.

„Новият екип ще осигури продължаване на работата и доставките за нашите клиенти в кризата с Covid-19”, каза Пиер Гадоне, президент на административния съвет на Latecoere.

„В дългосрочен план мениджърският екип ще се съсредоточи върху развитието на компанията и повишаване на ефективността”, каза Гадоне като благодари на Яник Асуад, която „позволи успешната трансформация на компанията и възстановяването на репутацията й и доверието на клиентите”, каза той.

 


Latecoere записа нетна загуба от 32,9 милиона евро при оборот от 713,1 милиона евро за 2019г. Групата мина през декември под контрола на Searchlight, с което американската компания пое 63% от Latecoere.

Планът Трансформация 2020, включващ инвестиции в завод 4,0 в Тулуза-Монтредон вече пое 117 милиона евро към 31 декември 2019г от първоначално предвидените 130 милиона. Според Latecoere тази инвестиция е позволила 41,6 милиона евро икономии.

В отчета си от 10 март компанията записа, че очаква 2020г. да бъде белязана от слабо търсене на самолети за дълги полети и несигурност в темповете на производство, особено за програмата E1 на Embraer и Airbus A320, но че не е засегната от кризата с МАХ.

Базираната в Тулуза Latecoere има заводи в Африка, Централна Америка и Европа, включително и в Пловдив.

Заводът на Latecoere в Пловдив, снимка: Авиофорум.

Заводът на Latecoere в Пловдив, снимка: Авиофорум.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Авиошоуто във Фарнбъро бе отменено
Следваща публикация
Airbus затвори за 4 дни
60 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню