Latecoere смени директорите на групата

59 прочитания

Генералната директорка на Latecoere Яник Асуад бе сменена начело на Latecoere от Филип Суош на 18 март 2020г. Компанията, която е доставчик на Airbus и Boeing от първо ниво промени административния и изпълнителен съвет след като мина под контрола на американската инвестиционна фирма Searchlight през декември 2019г.

Френската преса пише, че смяната на Асуад е предизвикала всеобща изненада.

Британецът Филип Суош е работил 12г. в Airbus и е напуснал компанията, когато е бил начело на производството на крила. През 2007г. влиза в британския производител на авиационно и автомобилно оборудване GKN.

„Новият екип ще осигури продължаване на работата и доставките за нашите клиенти в кризата с Covid-19”, каза Пиер Гадоне, президент на административния съвет на Latecoere.

„В дългосрочен план мениджърският екип ще се съсредоточи върху развитието на компанията и повишаване на ефективността”, каза Гадоне като благодари на Яник Асуад, която „позволи успешната трансформация на компанията и възстановяването на репутацията й и доверието на клиентите”, каза той.

 


Latecoere записа нетна загуба от 32,9 милиона евро при оборот от 713,1 милиона евро за 2019г. Групата мина през декември под контрола на Searchlight, с което американската компания пое 63% от Latecoere.

Планът Трансформация 2020, включващ инвестиции в завод 4,0 в Тулуза-Монтредон вече пое 117 милиона евро към 31 декември 2019г от първоначално предвидените 130 милиона. Според Latecoere тази инвестиция е позволила 41,6 милиона евро икономии.

В отчета си от 10 март компанията записа, че очаква 2020г. да бъде белязана от слабо търсене на самолети за дълги полети и несигурност в темповете на производство, особено за програмата E1 на Embraer и Airbus A320, но че не е засегната от кризата с МАХ.

Базираната в Тулуза Latecoere има заводи в Африка, Централна Америка и Европа, включително и в Пловдив.

Заводът на Latecoere в Пловдив, снимка: Авиофорум.

Заводът на Latecoere в Пловдив, снимка: Авиофорум.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Авиошоуто във Фарнбъро бе отменено
Следваща публикация
Airbus затвори за 4 дни
59 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Сглобиха последния Airbus A380

Европейският самолетостроителен консорциум приключи сглобяването на фюзелажа на последния Airbus A380 от серийното производство на…

Гърция купува 18 Rafale

Гърция сменя старите си Мираж с Рафал. Премиерът на Гърция Кирякос Мицотакис обяви от Солун…
Меню