AERO Freidrichshafen се отлага, заради COVID-19

18 прочитания

Най-голямото изложение за лека авиация в Европа – AERO Friedrichshafen, което трябваше да се проведе по традиция от 1 до 4 април в Германия, беше отложено, заради предизвикателствата свързани с разпространението на вируса COVID-19.

Съобщението от организаторите дойде още на 6 март, когато бе заявено, че компанията Messe Friedrichshafen e била принудена да вземе трудното, но необходимо решение да отложи провеждането на експото за неопределено време. В съобщението се казва, че ще бъде насрочена по-късна дата, но без да се дават повече подробности. Директорът на компанията организатор, Клаус Велман казва, че ситуацията с вируса е предизвикала очакван и неприятен „ефект на доминото“ в редица европейски страни, където много насрочени събития за март и април бяха отменени или отложени.

AERO Friedrichshafen е второто по значимост и брой посетители изложение в леката авиация в света, и не случайно е известно като „Европейския Ошкош“. През 2020 се очакваха над 700 изложители и повече от 100 000 посетители. Броят на отказите от участие през последните седмици обаче се е увеличил многократно, което е довело до решението за отлагане на събитието.

Междувременно в САЩ, където в края на март и началото на април трябваше да се проведат две други големи събития за леката авиация, конвенцията на Aircraft Electronics Association в Нашвил и Sun-n-Fun Fly-In, засега графикът остава без промяна. Засега организаторите само издават предупредителни бюлетини, в които се очертават редица предпазни мерки за ограничение разпространението на вируса, който вече зарази над 1000 души в САЩ.

Свързани теми

Предишна публикация
Flight Simulator 2020 ще има всички летища по света
Следваща публикация
ОАЕ показа нов дрон
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Air France набира пилоти

Френската авиокомпания обяви прием на пилоти без опит за обучение, финансирано 100% от Air France.…
Меню