AERO Freidrichshafen се отлага, заради COVID-19

8 прочитания

Най-голямото изложение за лека авиация в Европа – AERO Friedrichshafen, което трябваше да се проведе по традиция от 1 до 4 април в Германия, беше отложено, заради предизвикателствата свързани с разпространението на вируса COVID-19.

Съобщението от организаторите дойде още на 6 март, когато бе заявено, че компанията Messe Friedrichshafen e била принудена да вземе трудното, но необходимо решение да отложи провеждането на експото за неопределено време. В съобщението се казва, че ще бъде насрочена по-късна дата, но без да се дават повече подробности. Директорът на компанията организатор, Клаус Велман казва, че ситуацията с вируса е предизвикала очакван и неприятен „ефект на доминото“ в редица европейски страни, където много насрочени събития за март и април бяха отменени или отложени.

AERO Friedrichshafen е второто по значимост и брой посетители изложение в леката авиация в света, и не случайно е известно като „Европейския Ошкош“. През 2020 се очакваха над 700 изложители и повече от 100 000 посетители. Броят на отказите от участие през последните седмици обаче се е увеличил многократно, което е довело до решението за отлагане на събитието.

Междувременно в САЩ, където в края на март и началото на април трябваше да се проведат две други големи събития за леката авиация, конвенцията на Aircraft Electronics Association в Нашвил и Sun-n-Fun Fly-In, засега графикът остава без промяна. Засега организаторите само издават предупредителни бюлетини, в които се очертават редица предпазни мерки за ограничение разпространението на вируса, който вече зарази над 1000 души в САЩ.

Свързани теми

Предишна публикация
Flight Simulator 2020 ще има всички летища по света
Следваща публикация
ОАЕ показа нов дрон
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

LOT търси пилоти

Полската авиокомпания LOT обяви свободни места за втори пилоти на 787 Dreamliner, командири на Boeing…

Пилоти се обединиха срещу Ryanair

Синдикати, представляващи пилоти на Ryanair в Европа подписаха споразумение да си сътрудничат, което може да…
Меню