10М пътници за LOT и нов полет до Вашингтон

32 прочитания

За първи път в историята си полският национален превозвач LOT успя да превози над 10 милиона пътници за една година. Това е най-добрият резултат и най-големия подарък за 90-годишнината на компанията, която беше отбелязана през 2019.

Увеличението е почти двойно в сравнение с 2015 година, само преди 4 години, когато LOT превози 4.3 милиона пътници. През 2018-а броят им беше 8.9 милиона. Разбира се, 10-милионният пътник беше посрещнат с почести на летището във Варшава за полетът й до Амстердам. Резултатите обаче говорят за друго – успешната трансформация на авиокомпанията от такава с национално значение, до най-бързо развиващият се и един от най-големите превозвачи в Централна и Източна Европа. С подобни резултати може да се похвали единствено нискоразходната Уизеър от Унгария, но за по-продължителен период.

Междувременно с отпадането на визовия режим между Полша и САЩ превозвачът обяви и нова линия до американската столица Вашингтон. Полетите ще се изпълняват три пъти седмично от 2 юни във вторник, петък и събота със самолети Боинг 787, от които авиокомпанията разполага вече с 15 броя. Ето разписанието:

LO39 Warsaw – Washington 16:50 – 20:30 / Tuesday, Friday, Saturday
LO40 Washington – Warsaw 22:25 – 13:25+1 / Tuesday, Friday, Saturday

От 3 май LOT започва да лети и между Краков и Ню Йорк с пет полета седмично, макар и само през летния сезон. От 5 август стартират полети между Варшава и Сан Франсиско. През 2020 се очаква авикомпанията да получи още два Дриймлайнъра от серията 787-9 и общият брой на тези самолети да стане 17, 3 от които са базирани в унгарската столица Будапеща, откъдето презокеанската мрежа също ще се увеличава.

През последните 4 години LOT добави над 80 нови маршрута, сред които 4 междуконтинентални през 2019-а до Маями, Делхи и Коломбо от Варшава и до Сеул от Будапеща. През 2020 общият брой добавени дестинации ще е над 16, включително споменатите по-горе и новите маршрути от Будапеща до София, Щутгарт, Белград, Брюксел и Дубровник.

Свързани теми

Предишна публикация
JAL дава 50000 билета по вътрешни полети за Олимпиадата
Следваща публикация
B737 на Ukraine International се разби в Иран
32 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ICBC поръча 80 самолета A320

Китайският специалист за самолети под наем потвърди поръчка за 80 самолета от семейството на А320…

Air Europa ще напусне SkyTeam

Базираната в Мадрид испанска авиокомпания Air Europa ще напусне SkyTeam след придобиването от IAG, съобщи…
Меню