10М пътници за LOT и нов полет до Вашингтон

34 прочитания

За първи път в историята си полският национален превозвач LOT успя да превози над 10 милиона пътници за една година. Това е най-добрият резултат и най-големия подарък за 90-годишнината на компанията, която беше отбелязана през 2019.

Увеличението е почти двойно в сравнение с 2015 година, само преди 4 години, когато LOT превози 4.3 милиона пътници. През 2018-а броят им беше 8.9 милиона. Разбира се, 10-милионният пътник беше посрещнат с почести на летището във Варшава за полетът й до Амстердам. Резултатите обаче говорят за друго – успешната трансформация на авиокомпанията от такава с национално значение, до най-бързо развиващият се и един от най-големите превозвачи в Централна и Източна Европа. С подобни резултати може да се похвали единствено нискоразходната Уизеър от Унгария, но за по-продължителен период.

Междувременно с отпадането на визовия режим между Полша и САЩ превозвачът обяви и нова линия до американската столица Вашингтон. Полетите ще се изпълняват три пъти седмично от 2 юни във вторник, петък и събота със самолети Боинг 787, от които авиокомпанията разполага вече с 15 броя. Ето разписанието:

LO39 Warsaw – Washington 16:50 – 20:30 / Tuesday, Friday, Saturday
LO40 Washington – Warsaw 22:25 – 13:25+1 / Tuesday, Friday, Saturday

От 3 май LOT започва да лети и между Краков и Ню Йорк с пет полета седмично, макар и само през летния сезон. От 5 август стартират полети между Варшава и Сан Франсиско. През 2020 се очаква авикомпанията да получи още два Дриймлайнъра от серията 787-9 и общият брой на тези самолети да стане 17, 3 от които са базирани в унгарската столица Будапеща, откъдето презокеанската мрежа също ще се увеличава.

През последните 4 години LOT добави над 80 нови маршрута, сред които 4 междуконтинентални през 2019-а до Маями, Делхи и Коломбо от Варшава и до Сеул от Будапеща. През 2020 общият брой добавени дестинации ще е над 16, включително споменатите по-горе и новите маршрути от Будапеща до София, Щутгарт, Белград, Брюксел и Дубровник.

Свързани теми

Предишна публикация
JAL дава 50000 билета по вътрешни полети за Олимпиадата
Следваща публикация
B737 на Ukraine International се разби в Иран
34 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Flyadeal сменя ербъсите с 737 MAX

Саудитският нискоразходен превозвач Flyadeal изоставя Airbus и минава на боинги. Авиокомпанията поръча 30 самолета 737MAX…

Lufthansa преговаря за част от TAP

Германската Lufthansa започна преговори за изкупуване на част от капитала на конкурента си TAP Air…
Меню