Qatar Air ще купи дял в IndiGo

15 прочитания

Авиокомпанията от Доха потвърди интереса си към част от най-голямата авиокомпания от Индия и ще засили присъствието си на най-бързо развиващия се пазар в света.

На 7 ноември Qatar Air подписа кодшер договор със собственика на IndoGo, Interglobe Aviation за резервации на места в самолетите на индийската авиокомпания за полети между Доха и Делхи, Мумбай и Хидерабад.

Правителството в Индия от пет години и половина не е увеличавало разрешенията на авиокомпании от чужди страни като Дубай, Сингапур или Катар.

The Timed of India съобщи, че директорът на Qatar Air Ал Бакър каза, че е бил търсен от неиндийски авиокомпании за съвместно дружество за Air India. „Ние се интересуваме само от IngiGo”, каза Ал Бакър.

„За съжаление Индия има един от най-рестриктивните авиационни режими в света и е време за това в името на икономическия ръст, в името на туризма и работните места. Няма нищо по-хубаво от отварянето на авиационния пазар”, каза Ал Бакър.

В момента още една близкоизточна авиокомпания се бори да влезе на пазара в Индия.

Etihad в партньорство с Air Arabia иска да създаде нова лоукост авиокомпания, за да използва своите над 100 слота, придобити от Etihad,  когато бившия й партньор, Jet Airways спря операции.

Свързани теми

Предишна публикация
Easyjet купи слотове на Thomas Cook
Следваща публикация
Lufthansa отказа поръчка за Boeing 777
15 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню