Историческо дъно за доставките на Boeing

76 прочитания

Боинг е доставил само 18 самолета през август 2019, с което със сигурност ще подобри отрицателния рекорд по доставки за последните над 10 години, съобщава Aviation Week.

През август миналата година американският гигант е доставил 64 самолета, а от началото на 2019 едва 276 машини общо от всички модели. За сравнение за същия период на 2018 доставените самолети са 481, което си е огромен спад.

Анализаторите предричат, че Боинг ще успее да достави не повече от 500 самолета за календарната 2019. Също за сравнение, до края на август тази година големият конкурент Еърбъс вече премина границата от 500 доставени машини и очаква да достигне колосалните 900 доставени самолета до края на годината.

Естествено, проблемите на Боинг се дължат главно на приземяването на най-продавания му модел – 737MAX. Полетите спряха през март, а производството беше забавено многократно, най-вече заради липса на място за съхранение на произведените самолети  и неяснота около условията за ресертифициране на модела.

Компанията продължава да държи над 5000 поръчки за проблематичния модел.

Междувременно стана ясно, че е напълно възможно 737MAX да полети отново първо в Северна Америка и доста по-късно в Европа, заради разногласия между Федералната авиационна администрация на САЩ /FAA/ и Европейската агенция за авиационна безопасност /EASA/ около модификациите на модела и потенциалното му ресертифициране.

снимка: Boeing

Свързани теми

Предишна публикация
Търговската война между САЩ и Китай ще навреди на Dreamliner
Следваща публикация
Спряха тестовете на 777X заради избита врата
76 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus залага на Китай за R&D

Airbus избра южния китайски град Шънджън, провинция Гуандонг за своя център за иновации в Китай.…
Меню