ВИДЕО: За първи път в кокпита на легендарния стелт B-2

408 прочитания

B-2 Spirit е многоцелеви стелт-бомбардировач, способен да пробива сложни противникови отбранителни системи и да поразява цели с конвенционални и ядрени оръжия.

За първи в 30-годишната история на програмата американските ВВС позволяват на цивилен журналист да снима полет в кокпита на една от тези феноменални машини.

Новото видео ни показва отвътре и по време на полет кокпита на една от най-засекретените оръжейни системи не само в американската, но и в световната отбранителна индустрия въобще.

Американските ВВС позволиха на цивилен журналист да се качи и да лети на борда на стелт-бомбардировача по време на специална мисия, за да запечата ексклузивните кадри за публично споделяне.

Видеото е снимано от документалиста Джеф Болтън на борда на Б-2 от 509-а ударна ескадрила от военновъздушната база Уайтман, щата Мисури, която е единствената оперативна база на този тип машини.

„В настоящата ера на ескалиращо напрежение между световните ядрени сили, начело със САЩ, Русия, Китай, Индия и Северна Корея, това видео напомня за впечатляващите възможности на тази уникална платформа и способностите на Б-2,“ се казва в специално изявление на Болтън след полета. Той добавя, че до момента в света няма друг боеготов стелт-бомбардировач.

В друго видео, снимано от Болтън, се вижда как Б-2 Спирит изпълнява мисия по дозареждане във въздуха и са включени още кадри от кокпита.

Б-2 е и най-скъпата военновъздушна платформа в историята с единична цена от над $2 милиарда на самолет. Произведени са само 20 машини, една от които беше загубена при инцидент край военновъздушната база Андерсън през 2008 година.

снимки и видео: jeffbolton.org

Свързани теми

Предишна публикация
ВИДЕО: Над София в кабината на МиГ-29
Следваща публикация
Цивилен пътник катапултира от френски Рафал
408 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing изгуби клиент

Саудитската лоукост авиокомпания поиска 50 Airbus A320neo и замрази поръчката си за Boeing 737 МАХ.…
easyJet A320NEO

Първи А320neo за easyJet

[tps_header][/tps_header]Втората по големина европейска авиокомпания easyJet получи на 14 юни своя първи Airbus A320neo на специална…
Меню