Още лоши новини за производството на Boeing

28 прочитания

/Галерия със снимка в края на статията…/

Боинг продължава да бъде в центъра на събитията и негативните новини, вече не само покрай двата поредни фатални инцидента с пътническите 737 MAX и пропуските на компанията, но и с доставките на новите танкери 767 за американските ВВС.

Докато стана ясно, че разследването на втория инцидент със 737 MAX ще отнеме „значително време“ и междувременно целия световен флот с новите самолети може да остане приземен за неопределено време, Пентагонът отправи сериозни обвинения срещу производителя и „невъзможността му да поддържа качествен контрол“.

Производствената линия на KC-46A /767MT/ в Рентън, Вашингтон

Производствената линия на KC-46A /767MT/ в Рентън, Вашингтон

Ръководителя на отдела за покупки и придобивания на американските ВВС Уил Ропър заяви, че в доставените наскоро на Пентагона нови танкери Boeing KC-46A Pegasus са били открити боклуци, непотребни остатъци от производството и дори работни инструменти. Доставките на новите самолети са били преустановени в края на февруари, докато не бъдат отстранени проблемите с качествения контрол. По думите на Ропър, „възвръщането на доверието в производителя може да отнеме повече от година“.

Доставките на Boeing KC-46, базиран на платформата на пътническия и товарния вариант на 767 започнаха едва през януари 2019-а, над година по-късно от планираното след поредица от проблеми с дизайна и производството. До този момент са доставени 7 от поръчаните 52 самолета за нуждите на американските ВВС.

Airbus A330 MRTT /Multi Role Tanker Transport/ беше първоначалния победител в конкурса за нов танкер на американските ВВС, по-късно отменен след обжалване на Боинг в съда

Airbus A330 MRTT /Multi Role Tanker Transport/ беше първоначалния победител в конкурса за нов танкер на американските ВВС, по-късно отменен след обжалване на Боинг в съда

Договорът за поръчка на новите танкери беше спечелен от Боинг след съдебна битка срещу конкурентния Airbus A330 MRRT, който беше първоначалния победител в конкурса на Пентагона. Конгресът спря и преразгледа сделката, след като американската компания се оплака в съда от нарушаване на законодателството за експортен контрол в отбранителните проекти и насърчаване на местното производство.

Боинг се надява да продаде още 179 танкера на Пентагона, а заедно с експортните договори за трети страни доставките на KC-46 да надхвърлят 400.

[foogallery id=“3947″]

снимки: Boeing

Свързани теми

Предишна публикация
Сърбия купува хеликоптери от Airbus
Следваща публикация
Тайпе обмисля нови изтребители
28 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню