Още лоши новини за производството на Boeing

17 прочитания

/Галерия със снимка в края на статията…/

Боинг продължава да бъде в центъра на събитията и негативните новини, вече не само покрай двата поредни фатални инцидента с пътническите 737 MAX и пропуските на компанията, но и с доставките на новите танкери 767 за американските ВВС.

Докато стана ясно, че разследването на втория инцидент със 737 MAX ще отнеме „значително време“ и междувременно целия световен флот с новите самолети може да остане приземен за неопределено време, Пентагонът отправи сериозни обвинения срещу производителя и „невъзможността му да поддържа качествен контрол“.

Производствената линия на KC-46A /767MT/ в Рентън, Вашингтон

Производствената линия на KC-46A /767MT/ в Рентън, Вашингтон

Ръководителя на отдела за покупки и придобивания на американските ВВС Уил Ропър заяви, че в доставените наскоро на Пентагона нови танкери Boeing KC-46A Pegasus са били открити боклуци, непотребни остатъци от производството и дори работни инструменти. Доставките на новите самолети са били преустановени в края на февруари, докато не бъдат отстранени проблемите с качествения контрол. По думите на Ропър, „възвръщането на доверието в производителя може да отнеме повече от година“.

Доставките на Boeing KC-46, базиран на платформата на пътническия и товарния вариант на 767 започнаха едва през януари 2019-а, над година по-късно от планираното след поредица от проблеми с дизайна и производството. До този момент са доставени 7 от поръчаните 52 самолета за нуждите на американските ВВС.

Airbus A330 MRTT /Multi Role Tanker Transport/ беше първоначалния победител в конкурса за нов танкер на американските ВВС, по-късно отменен след обжалване на Боинг в съда

Airbus A330 MRTT /Multi Role Tanker Transport/ беше първоначалния победител в конкурса за нов танкер на американските ВВС, по-късно отменен след обжалване на Боинг в съда

Договорът за поръчка на новите танкери беше спечелен от Боинг след съдебна битка срещу конкурентния Airbus A330 MRRT, който беше първоначалния победител в конкурса на Пентагона. Конгресът спря и преразгледа сделката, след като американската компания се оплака в съда от нарушаване на законодателството за експортен контрол в отбранителните проекти и насърчаване на местното производство.

Боинг се надява да продаде още 179 танкера на Пентагона, а заедно с експортните договори за трети страни доставките на KC-46 да надхвърлят 400.

[foogallery id=“3947″]

снимки: Boeing

Свързани теми

Предишна публикация
Сърбия купува хеликоптери от Airbus
Следваща публикация
Тайпе обмисля нови изтребители
17 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

GPS навърши 40 години

Тази седмица се навършват 40 години от първото успешно приемане на сигнал от Глобалната система…

SAS получи първия си A350

Airbus достави на скандинавската авиокомпания SAS първия A350-900. SAS става най-новия оператор на широкофюзелажния икономичен…
Меню