Bombardier стартира CRJ550 с първи клиент United

60 прочитания

Bombardier Commercial Aircraft стартира програма за чисто нов пътнически самолет, който трябва да допълни успешното семейство на Canadair Regional Jet – CRJ. 50-местният регионален самолет логично ще се казва CRJ550 и ще е първият в света, който ще се предлага с пътническа кабина с три класи. Типовият сертификат на машината ще се базира на CRJ700.

360_crj-55071

Първи клиент на Бомбардие за новия самолет е американската United, която поръча направо 50 машини от модела. Амбицията на United е да увеличи броя на активните си седалки в премиум класите до 1600, което с около 50% за наличните й оборудвани самолети, които са повече от 100.

Самолетите ще се оперират от регионалния партньор на United, GoJet, който ще стартира работа най-рано през лятото на 2019. Самолетите ще предлагат 10 седалки в Първа класа, 20 в Икономична Плюс и 20 в Стандартната икономична класа.

Пътническата кабина ще се предлага с новата концепция Atmosphere

Пътническата кабина ще се предлага с новата концепция Atmosphere

Фред Комър, президент на Bombardier Commerical Aircraft каза, че компанията му вижда около 700 машини потенциален бъдещ пазар за модела.

Това наистина ще е единственият самолет от този клас, който ще предлага подобна конфигурация на седалките. United пък ще се възползва от сходството на инструментите в пилотската кабина, за да използва тайп-рейтинга на съществуващите си пилоти. За пътниците новостите ще са в широкото разстояние между седалките и разширените пространства за багаж.

снимки: Bombardier

Свързани теми

Предишна публикация
РВД набира кандидати за Ръководител на полети
Следваща публикация
И Qantas се отказва от нови А380
60 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню