Airbus маха спирачките, за да достави 800 самолета за 2018

21 прочитания

Само три дни преди края на годината Airbus обяви, че възнамерява да направи всичко възможно, за да достигне заветните 800 доставки на нови самолети до 1 януари 2019.

За да изпълни задачата, европейския консорциум трябва да достави общо 127 самолета на своите клиенти през декември, докато маркетинг директорът Кристиян Шерер и неговия екип продължават околосветската си обиколка в преследване на нови продажби. Във втората половина на годината Еърбъс изостана сериозно от планирания график, главно заради проблеми с доставките на двигатели. През ноември обаче, компанията натисна газта и достави 89 самолета – с 15 повече от същия месец на предходната година.

Еърбъс дори намали първоначално планираните 820 доставки за годината с 20 броя, като към тях следва да се добавят и придобитите наскоро от Bombardier А220, известни преди като C-Series.

Напрежението отслабна допълнително и през миналия месец, когато дубайската Емирейтс най-после се съгласи да приеме още 2 от поръчаните суперджъмбо А380, за които водеше спор с Еърбъс, заради проблеми с доставчика на двигателите – Ролс-Ройс. При всички случаи обаче, компанията няма да се справи с поставената цел, ако не си припише и доставените А220 през годината.

снимка: Airbus

Свързани теми

Предишна публикация
Amazon увеличава карго флота
Следваща публикация
Китайците спасяват A380?
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първи А220-300 за Iraqi Airways

Възстановената след войната иркаска национална авиокомпания Iraqi Airways ще бъде един от първите оператори на…

Airbus официално е №1

Официално, макар че не е изненадващо, европейският производител на самолети Airbus стана най-големия в света,…

Airbus достави първия A330-800

Европейският самолетостроител Airbus достави първите два A330-800 на кувейтската авиокомпания Kuwait Airways. Това е станало…
Меню