Airbus маха спирачките, за да достави 800 самолета за 2018

2 прочитания

Само три дни преди края на годината Airbus обяви, че възнамерява да направи всичко възможно, за да достигне заветните 800 доставки на нови самолети до 1 януари 2019.

За да изпълни задачата, европейския консорциум трябва да достави общо 127 самолета на своите клиенти през декември, докато маркетинг директорът Кристиян Шерер и неговия екип продължават околосветската си обиколка в преследване на нови продажби. Във втората половина на годината Еърбъс изостана сериозно от планирания график, главно заради проблеми с доставките на двигатели. През ноември обаче, компанията натисна газта и достави 89 самолета – с 15 повече от същия месец на предходната година.

Еърбъс дори намали първоначално планираните 820 доставки за годината с 20 броя, като към тях следва да се добавят и придобитите наскоро от Bombardier А220, известни преди като C-Series.

Напрежението отслабна допълнително и през миналия месец, когато дубайската Емирейтс най-после се съгласи да приеме още 2 от поръчаните суперджъмбо А380, за които водеше спор с Еърбъс, заради проблеми с доставчика на двигателите – Ролс-Ройс. При всички случаи обаче, компанията няма да се справи с поставената цел, ако не си припише и доставените А220 през годината.

снимка: Airbus

Свързани теми

Предишна публикация
Amazon увеличава карго флота
Следваща публикация
Китайците спасяват A380?
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus се готви да представи A350-1000ULR

Докато световните авиокомпании все по-масово се радват на навлизането на олекотените композитни материали в самолетните…
Меню