Embraer продаде над 300 E-Jets

21 прочитания

Бразилският самолетостроител Ембраер сключи сделки за над 300 нови самолети на стойност над $15 милиарда по време на авиосалона във Фарнбъро. Поръчките включват машини, както от старото семейство E-джетове Е1, така и от новото поколение Е2.

Сред най-значимите са поръчките за 25 самолета Ембраер Е-175 от United Airlines, 100 самолета Е-175 от Republic Airways Holdings + 100 опции, 21 броя Е-195-Е2 от Azul и 10 броя Е-195 от Wataniya Airways от Кувейт. Още 10 ембраера Е-195 ще заминат за швейцарската Helvetic Airlines, която обновява застаряващия си флот от Fokker 100.

Свирепата окраска на Е2 не уплаши клиентите на Embraer. Бразилците обещават 15% по-добра икономия за новото поколение E-Jets

Свирепата окраска на Е2 не уплаши клиентите на Embraer. Бразилците обещават 15% по-добра икономия за новото поколение E-Jets

Сред останалите компании, които сключиха договор с гражданското подразделение на бразилската компания са Mauritania Airlines, датското лизингово дружество Nordic Aviation Capital и неназован клиент от Испания.

Този месец Embraer обяви, че сключва стратегическо споразумение за джойнт-венчър операции с американския гигант Боинг, който ще продава самолетите от гражданските семейства на компанията и ще управлява част от активите на компанията.

снимки: Ембраер

Свързани теми

Предишна публикация
Амелия Еърхарт, 81г. по-късно загадката остава
Следваща публикация
AirAsia поръча още А330neo
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

И Qantas се отказва от нови А380

Австралийският национален превозвач Qantas Airways съобщи, че официално канселира поръчката за още 8 самолета А380,…

Qatar Air ще купи дял в IndiGo

Авиокомпанията от Доха потвърди интереса си към част от най-голямата авиокомпания от Индия и ще…

175 нови 737-MAX за FlyDubai

Boeing и flyDubai сключиха най-голямата сделка за самолети за средни разстояния в историята на близкоизточната…
Меню