Airbus и Boeing с най-големи поръчки от 5г.

29 прочитания

 

Двата най-големи производители на самолети в света обявиха най-големите си поръчки след като пандемията и приземяването на 737 МАХ свиха търсенето. Проблем обаче остават недостигът на работна ръка и снабдяването.

Общо дуополът записа 1628 нови поръчки през 2022г., което е най-големия брой от 2018г. досега, което показва колко силно е възстановяването в света.

Boeing обяви, че за 2022г. е доставил 480 самолета, което по-малко от самолетите, доставени от Airbus, който за четвърта поредна година става първенец в света по този показател.
Производителят от Тулуза се осигури поръчки за 820 самолета спрямо 808 за Boeing. Доставил е обаче 661 самолета, което е под целта на компанията от 700.

Преди месец Airbus се отказа от тази цел заради проблеми с доставките и това стана за втори път след юли, когато намали очакванията си за доставка на 720 самолета.

И двата производителя се борят с недостига на компоненти и квалифицирани работници.

Пред декември Boeing успя да достави 10 от своите Дриймлайнери, докато забави работа в заводите в Южна Каролина заради закъснението на доставките от Spirit SeroSystems.

Свързани теми

Предишна публикация
Хиляди се сбогуваха с „Кралицата на небето“. Боинг достави последния 747
Следваща публикация
Airbus очаква проблемите със снабдяването да продължават
29 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

FAA поиска нови проверки на Boeing

Федералната въздухоплавателна администрация в САЩ издаде нова директива, засягаща самолетите Боинг 787 Dreamliner. Директивата за…

S7 Technics ще обслужва Boeing 737 Max

Новосибирската компания Сибир Техник, който работи под бранда S7 Technics стана първия руски оператор, одобрен…
Меню