Ryaniar с нова сделка за самолети и нови маршрути

34 прочитания

Ryanair финализира сделка с Boeing за допълнителни 25 броя 737MAX с голям капацитет, като едновременно с това обяви намерение да започне полети до Босна и Херцеговина и да открие поредната си база в Дюселдорф. Сделката с Боинг е всъщност размразяване на опциите за закупуването на още от вече поръчаните от авиокомпанията Boeing 737MAX Gamechangers (Променящи играта), както тя ги нарича. Това е вариант на новия бестселър на Боинг, който американските пък наричат 737 MAX-200.

Заедно с тези, общия брой поръчани самолети от този тип за компанията става 135, първите от които се очаква да попълнят флота в началото на 2019 година. Още по-интересно е числото 650 – това е общия брой на самолетите Боинг 737 поръчани от Ryanair от началото на партньорството между двете компании през 1994 година. Не случайно Райън е най-големия единичен клиент на американците и те могат да си позволят лукса да произведат специален модел за тях. С новите самолети авиокомпанията ще увеличи капацитета си до 200 милиона пътника годишно през 2024.

Голямата разлика в тази модификация е добавянето на още 8 седалки към конфигурацията от 189 места, заедно с 14% намаления разход на гориво.  И в момента авиокомпанията е най-големия оператор на Боинг 737-800 в света.

Междувременно Ryanair обяви стартирането на полети от Босна за първи път, като първия маршрут ще свързва Баня Лука с Брюксел-Шарлероа. Ще го последва Меминген към края на лятото.

Още една новина е, че Райън открива поредна база в Дюселдорф – 11-а в Германия и 86-а в Европа. Да им е честито!

снимка: Boeing

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair затваря дейта центровете си до 3г
Следваща публикация
Japan Air мисли за нискоразходен превозвач
34 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz също поръча A321XLR

Wizz Air Holdings Plc обяви, че като част от сделката с Indigo Partners е подписала меморандум…

Двете Америки изостават с LCC

Нискоразходният капацитет на Северна и Южна Америка изостава в развитието си в сравнение с Азия…
Меню