Летище Скопие с двуцифрен растеж

168 прочитания

Летище „Александър Велики“ в македонската столица отбеляза най-натоварения месец в историята си – юли 2017. През аеропорта са преминали 201 491 пътници, което 16% увеличение в сравнение с предходната година. За първи летището обработва над 200 000 пътници на месец. Този свектавичен растеж бе предизвикан от откриването на четири нови маршрута през юли, както и увеличаването на някои от честотите по дестинации на Wizz Air.

След пускането на новия терминал през 2015 година, Скопското летище не само изглежда добре, а е много добре организирано и функционално.

След пускането на новия терминал през 2015 година, Скопското летище не само изглежда добре, а е много добре организирано и функционално.

Летището продължава с доброто представяне и през август, подпомогнат от изригването на трафика по време на финалата за суперкупата на УЕФА. Общо до края на годината се очаква летището да прехвърли границата от 2 милиона пътници и растеж от над 7.8%.

Оператор на летище "Александър Велики" е TAV Macedonia - турският оператор, който вече управлява над 10 летища по света.

Оператор на летище „Александър Велики“ е TAV Macedonia – турският оператор, който вече управлява над 10 летища по света.

Скопие привлича не само нискоразходни, но и доста традиционни авиокомпании, като не разчита на особена сезонност в трафика.

Свързани теми

Предишна публикация
Македония и Китай подписват авиационно споразумение
Следваща публикация
Летище Белград с платформа за спотинг на самолетите
168 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню