Air Baltic приземява всички Bombardier CS

Air Baltic CS300 + PW1500G

Латвийският превозвач Air Baltic обяви, че временно приземява и спира от експлоатация целия си флот от чисто нови Bombardier CSeries. Авиокомпанията е един от първите оператори на този тип в света и към момента разполага със седем машини от модел CS300, оборудвани с двигатели Pratt & Whitney PW1500G. Проблемът идва именно от двигателите, на които трябва да бъде извършена подробна инспекция, поради проблеми с външен аксесоар. Air Baltic не съобщава детайли за проверката или компонентите, за които става въпрос. Инспекцията се извършва заедно с представители на P&W и се очаква да приключи до няколко дни.

Air Baltic е първият света оператор на Bombardier CS300 - забележителен самолет за средни разстояния с до 120 места на борда.

Air Baltic е първият света оператор на Bombardier CS300 – забележителен самолет за средни разстояния с до 120 места на борда.

Авиокомпанията има поръчани още 12 CS300 и е едва втория оператор в Европа на този изключително модерен самолет. Другият превозвач с CS100 и CS300 е Swiss. За момента швейцарската авиокомпания, която е част от Lufthansa Group, не е обявила подобни проверки в своя флот.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

x Close

Последвайте ни във Facebook