Lufthansa добавя още маршрути с А380

179 прочитания

Авиокомпанията увеличава и полетите си до Индия и други далечни дестинации

Германската Луфтахза обяви намерение за сериозно увеличаване на междуконтиненталната си мрежа за зимния сезон на 2023-а и следващия летен сезон, като значително се увеличават маршрутите, които ще се изпълняват със суперджъмбото А380, пише Airways.

Еърбъс А380 се завръща, като флагман на авиокомпанията още през това лято, като общо 4 самолета се планира да се завърнат във флота. Предвид засиленото търсене на пътувания този самолет ще запълни част от сериозния недостиг на седалки със своите около 500 места в 4-класовата конфигурация на превозвача.

През март 2023-а Луфтханза потвърди, че четирите самолета ще оперират от двете основни бази на компанията във Франкфурт и Мюнхен, като два от тях вече изпълняват тестови полети между различни германски градове.

Първите полети на реактивирания самолет са планирани от 1 юни до Ню Йорк и Бостън, а сега става ясно, че от октомври към тях ще се присъедини и Лос Анджелис. На следващ етап е възможно завръщането на още 1 или 2 А380, които ще позволят увеличаване на капацитета и по други северноамерикански дестинации, като Сан Франсиско, която също се обслужваше от този самолет преди пандемията.

Lufthansa оперира с общо 21 A350-900 към май 2023-а

От Мюнхен Луфтханза обяви, че планира реактивиране на суперджъмбото по маршрутите до Азия, като една от първите му дестинации ще е Бангкок, Тайланд. Това означава близо 75% увеличение на капацитета по тази дестанация, която досега се обслужва от значително по-малките Еърбъс А350-900.

Освен новите линии за А380 Луфтханза обяви нови полети до Индия. Първите от тях са между Франкфурт и Хидерабад и Мюнхен – Бангалор. По тях първоначално ще летят А350-900, които според финансовите данни на превозвача се представят изключително добре от гледна точка на икономически и финансови показатели.

Свързани теми

Предишна публикация
Ванеса Хъдсън оглави Qantas
Следваща публикация
Ryanair поръча 300 нови боинга
179 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню