JetBlue стартира презокеански полети Ню Йорк-Лондон

123 прочитания

Девет дни след като Великобритания започна да приема напълно ваксинирани американци в страната без карантина, лоукост превозвачът JetBlue обяви старта на презокеански полети между летище Кенеди в Ню Йорк и Лондон от 11 август 2021.

Главният изпълнителен директор Робин Хейс каза за БиБиСи, че има „силно търсене“ за полетите по този маршрут в САЩ, където авиокомпанията успя да се върне на нивата отпреди пандемията, 2019.

JetBlue лети до Хийтроу и за първите полети рекламира цена на двупосочния билет от 599 щатски долара. За същия период British Airways и Virgin Atlantic летят по маршрута за 980 щатски долара.

JetBlue ще лети с тяснофюзелажни А321LR със 114 места в икономична класа и 24 Mint бизнес класа с напълно свалящи се седалки. Авиокомпанията получи три такива самолета, които летят до 7400 км без презареждане. През 2022 обеща да получи още.

JetBlueAirbus A321LR_01. Снимка: Airbus

За разлика от британците, които вдигнаха карантината за ваксинирани американци, Белият дом обяви в края на юли, че няма намерение да отменя ограниченията за пристигащи чужденци.

Полетите JFK.Лондон Гетуик стартират от 29 септември, а между Бостън и Лондон се очаква да започнат през 2022.

На 27 юли директорът каза, че презокеанските полети ще се планират месец за месец.

Графика: Flightradar24

Свързани теми

Предишна публикация
Delta Air Lines стартира Air-Rail програма в Европа
Следваща публикация
Alitalia затваря на 14 октомври, но още продава билети
123 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню