JetBlue стартира презокеански полети Ню Йорк-Лондон

123 прочитания

Девет дни след като Великобритания започна да приема напълно ваксинирани американци в страната без карантина, лоукост превозвачът JetBlue обяви старта на презокеански полети между летище Кенеди в Ню Йорк и Лондон от 11 август 2021.

Главният изпълнителен директор Робин Хейс каза за БиБиСи, че има „силно търсене“ за полетите по този маршрут в САЩ, където авиокомпанията успя да се върне на нивата отпреди пандемията, 2019.

JetBlue лети до Хийтроу и за първите полети рекламира цена на двупосочния билет от 599 щатски долара. За същия период British Airways и Virgin Atlantic летят по маршрута за 980 щатски долара.

JetBlue ще лети с тяснофюзелажни А321LR със 114 места в икономична класа и 24 Mint бизнес класа с напълно свалящи се седалки. Авиокомпанията получи три такива самолета, които летят до 7400 км без презареждане. През 2022 обеща да получи още.

JetBlueAirbus A321LR_01. Снимка: Airbus

За разлика от британците, които вдигнаха карантината за ваксинирани американци, Белият дом обяви в края на юли, че няма намерение да отменя ограниченията за пристигащи чужденци.

Полетите JFK.Лондон Гетуик стартират от 29 септември, а между Бостън и Лондон се очаква да започнат през 2022.

На 27 юли директорът каза, че презокеанските полети ще се планират месец за месец.

Графика: Flightradar24

Свързани теми

Предишна публикация
Delta Air Lines стартира Air-Rail програма в Европа
Следваща публикация
Alitalia затваря на 14 октомври, но още продава билети
123 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

С влак или със самолет?

След като скоростните влакове Eurostar ще свързват директно Лондон и Амстердам от април, британците сега…

EASA сертифицира товарния ATR-72-600

Френско-италианският консорциум ATR получи одобрението на Европейската агенция за авиационна безопасност за товарната версия на…

Брансън поиска помощ за Virgin Atlantic

Собственикът на авиокомпаниите от групата Virgin, Ричард Брансън каза, че авиокомпаниите му във Великобритания и Австралия…
Меню