Минаване на втори кръг заради мечка в Русия

88 прочитания
Самолет на руската авиокомпания S7 беше принуден да прекрати захода за кацане и да мине на втори кръг, заради мечка на пистата, преди да се приземи безпроблемно 20 мин по-късно.

Инцидентът е станал на 17 август 2020 със самолет А320neo по време на полет от Новосибирск за Магадан, съобщава Aviation Herald. Полетът е на разстояние от около 4000 км и с времетраене близо 5 часа. Самолетът е с регистрация VQ-BRI и е само на две години, доставен през октомври 2018.

Снижението към летището в Магадан преминава без проблеми, докато самолетът достига около 500 фута височина /~180 м/, когато екипажът вижда нещо смущаващо около пистата. Става ясно, че полосата е вече заета, но не от друг самолет, а от голяма мечка.

Последните минути от полета, проследени от Flightradar24

Последните минути от полета, проследени от Flightradar24

За късмет пилотите виждат препятствието достатъчно рано, за да предприемат безопасно маневрата по прекратяване на захода и минаване на втори кръг.

През юни миналата година подобен инцидент имаше и на друго руско летище, Йелизово, където мечка вилня из целия комплекс, включително пътническия терминал, което предизвика затварянето на летището за повече от 24 часа.

Свързани теми

Предишна публикация
Emirates е близо до сделка с Boeing за доставките на 777X и 787
Следваща публикация
IATA очаква слабо търсене в следващите 12 месеца
88 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню