Минаване на втори кръг заради мечка в Русия

149 прочитания
Самолет на руската авиокомпания S7 беше принуден да прекрати захода за кацане и да мине на втори кръг, заради мечка на пистата, преди да се приземи безпроблемно 20 мин по-късно.

Инцидентът е станал на 17 август 2020 със самолет А320neo по време на полет от Новосибирск за Магадан, съобщава Aviation Herald. Полетът е на разстояние от около 4000 км и с времетраене близо 5 часа. Самолетът е с регистрация VQ-BRI и е само на две години, доставен през октомври 2018.

Снижението към летището в Магадан преминава без проблеми, докато самолетът достига около 500 фута височина /~180 м/, когато екипажът вижда нещо смущаващо около пистата. Става ясно, че полосата е вече заета, но не от друг самолет, а от голяма мечка.

Последните минути от полета, проследени от Flightradar24

Последните минути от полета, проследени от Flightradar24

За късмет пилотите виждат препятствието достатъчно рано, за да предприемат безопасно маневрата по прекратяване на захода и минаване на втори кръг.

През юни миналата година подобен инцидент имаше и на друго руско летище, Йелизово, където мечка вилня из целия комплекс, включително пътническия терминал, което предизвика затварянето на летището за повече от 24 часа.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing получи първа нова поръчка за MAX
Следваща публикация
Ernest Airlines възкръсва с турбовитлов флот от ATR
149 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Панорама от Марс

NASA публикува панорамно видео от Марс, съставено от снимки, направени от Вера Рубин Ридж в…
Меню