Брансън поиска помощ за Virgin Atlantic

26 прочитания

Собственикът на авиокомпаниите от групата Virgin, Ричард Брансън каза, че авиокомпаниите му във Великобритания и Австралия няма да оцелеят след кризата с коронавируса без държавна помощ, както и че Virgin Group няма ресурси да премине през пандемията.

ДОПЪЛНЕНИЕ: 21 април, 12:00ч: Virgin Australia фалира.

Брансън написа писмо до служителите си, в което обясни, че прави всичко възможно да запази Virgin Atlantic. Британската авиокомпания има нужда от британски търговски заем, подкрепен от държавата, за да излезе от кризата, а Virgin Australia „се бори да оцелее”, като се очаква всеки момент да влезе в доброволна процедура по защита от фалит, каза Брансън.

Virgin Atlantic Airbus A350.

Virgin Atlantic е сред първите клиенти на новия Airbus A350.

Милиардерът обеща да предостави като залог луксозния си частен остров, за да получи държавна помощ от Великобритания.

В отвореното си писмо, публикувано в Туитър, Брансън написа:

„Virgin инвестира четвърт милиард щатски долара от началото на пандемията, за да подкрепи бизнеса си и работните места. Virgin Orbit произвежда респиратори за болниците, които се борят с #COVID19. Екипите на Virgin Galactic правят кислородни маски. Екипажите на Virgin Atlantic превозват със самолетите медицинско оборудване. Virgin инвестира над 75 милиона паунда н британското обществено здравеопазване и никога няма да вземе нито пени обратно. Служителите на Virgin Atlantic единодушно решиха да си намалят заплатите за 6,5 месеца, за да бъдат спасени възможно най-много работни места.

Ако британското правителство помогне на Virgin Atlantic да оцелее, тези пари няма да са подарени, а ще бъдат върнати обратно. Virgin Money Goving няма никога да печели. Милиони ще се дават за благотворителност, защото ние сме неправителствена организация /и Virgin Money покрива таксата за платформата/. Нашите компании плащат всички данъци в страните, където работят“.

Virgin Galactic е първата частна компания за частни космически полети в околоземна орбита, които трябваше да стартират в началото на 2021

Virgin Galactic е първата частна компания за частни космически полети в околоземна орбита, които трябваше да стартират в началото на 2021

Над 70 000 души работят в компаниите на Virgin Group в 35 страни, твърди Брансън в писмото си.

Правителството на Австралия обяви, че Virgin Australia няма да получи повече финансова помощ.

Богатството на Брансън възлиза на около 6 милиарда щатски долара според индекса на милиардерите на Bloomberg.

Свързани теми

Предишна публикация
IATA: Авиокомпаниите ще загубят над половината от приходите си за 2020
Следваща публикация
4 дъщерни компании на Norwegian фалираха
26 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

F-16 падна в Калифорния

Изтребителят катастрофира в склад до базата на ВВС, пилотът катапултира, съобщи АВС. Според шерифския офис…

Boeing обяви за 50 приземени 737NG

Популярните самолети бяха приземени след откриване на пропуквания в тях. Австралийската Qantas е последната, която…
Меню