DHL поръча 14 товарни 777

274 прочитания

Още в първия ден на авиосалона във Фарнбъро авиокомпанията DHL Express, част от консорциума DHL Deutche Post направи поръчка за 14 чисто нови Boeing 777-F – товарната версия на популярния самолет. Сделката с немската компания, която отразява цялостния подем на въздушната карго индустрия, се оценява на $4.7 милиарда. DHL очаква първите четири от самолетите да бъдат доставени още през 2019. Авиокомпанията се споразумя и за допълнителни 7 опции за същия тип.

Според Чарли Доби, глобален директор по операциите на куриерската компания, 777 е най-добрия и най-икономичния в своя клас товарен самолет, който можеш да си купиш в момента на пазара. Новите машини практически ще удвоят броя на летящите за DHL 777-F. В момента компанията аутсорсва операциите си с този тип самолети на американската Southern Air и германската AeroLogic. Двете авиокомпании операрират общо 15 777-F за DHL.

Моделът може да прелети до 9100км със 102 тона товар на борда. Тази сделка дава нов тласък на производството на товарния модел, за който Боинг към края на юни има поръчки за общо 53 самолета.

снимка: Boeing

Свързани теми

Предишна публикация
MRJ с лек инцидент на Фарнбъро
Следваща публикация
Топ 10 авиокомпании в Африка
274 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Последен полет на 744 за United

Приключи една епоха за United Airlines. Под полетен номер N118UA Boeing 747-400 на United Airlines, „Кралицата на…
Меню