Air Canada и Air China сключиха джойнт-венчър споразумение

13 прочитания

Канада и Китай задълбочават сериозно авиационното си сътрудничество с джойнт-венчър споразумение между националните превозвачи на двете държави. Незабавният резултат от него ще е рязко увеличаване на трафика между ключови дестинации от двете страни на Тихия Океан и още много код-шеър полети. Това е първото джойнт-венчър споразумение между авиокомпании от Китай и Северна Америка.

Подписването е резултат от преговори, продължили повече от една година.

И двете авиокомпании са част от Star Alliance, което допълнително затвърждава позициите на най-големия глобален алианс на китайски пазар. Улеснени ще бъдат и връзките към вътрешните полети на двете авиокомпании и други членове на алианса.

AC

Президентът на Air Canada Калин Ровинеску каза, че това е важен момент в амбициите на превозвача на международния пазар. Air Canada има сериозен интерес от увеличаване на трафика към Китай и от там към други точки в Азия, докато китайците отдавна искат да стъпят стабилно на северноамериканския континет, при това по-далеч от САЩ на Доналд Тръмп.

Двете авиокомпании в момента имат общо 52 трансхасифик полета седмично между Торонто, Ванкувър, Монреал, Пекин и Шанхай.

Свързани теми

Предишна публикация
Новото поколение Белуга готово за тестове
Следваща публикация
Концесията за Летище София тръгна отново
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ITA Airways влиза в SkyTeam

Международният авиационен алианс SkyTeam обяви, че приема наследникът на Alitalia, ITA Airways за свой член.…
Меню