Дъблин ще продължава да прави C Series

19 прочитания

Airbus продължава „с пълна пара” да работи по обвъзрването със C Series на Bombardier, след като спечели съдебна победа в САЩ.

Хиляди работници на Bombardier в Северна Ирландия си отдъхнаха, когато Комисията по международна търговия в САЩ реши иска на Boeing в полза на Bombardier.

Част от производството на C Series е в Белфаст.

Директорът на Airbus Том Ендерс каза, че е доволен от решението на съда и че нищо не се променя в проекта.

Bombardier се съгласи миналата година да се обвърже с Airbus и ще завършва самолетите си в Алабама в опит да заобиколи митата от 292%, наложени на продажбите му в САЩ. Тези тарифи отпаднаха.

Въпреки че работата на поточните линии в Белфаст ще продължи, там ще работят 500 души по-малко, защото Bombardier продължава с плановете си за съкращения на разходите и освобождаване на работна сила, обявени миналата година.

Air Baltic

Латвийската Air Baltic се очаква да купи още C Series от Bombardier в близките месеци. През октомври авиокомпанията каза, че преговаря за още 14 самолета CS300 /на снимката горе/, в допълнение към двайсетте, които вече има.

Снимка: Авиофорум.

Свързани теми

Предишна публикация
Първи полет на A321LR
Следваща публикация
Първата Beluga XL на тармака
19 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair купува Niki

Ryanair се съгласи да купи австрийската авиокомпания на бившия шампион от Формула 1 Ники Лауда,…

Aegеan готви сделка за 5,5 млрд

Най-голямата авиокомпания в Гърция, Aegеan Airlines, която замени фалиралия национален превозвач Olympic Air планира да поръча…
Меню